Times of Suriname

Juventus boekt moeizame zege

- Paulo Dybala (r) van Juventus wordt op de hielen gezeten door een tegenstand­er. (Foto: Goal)

VOETBAL - Juventus heeft zaterdagav­ond een uiterst felbevocht­en zege behaald tegen Torino. De ploeg van trainer Andrea Pirlo kwam in de stadsderby op achterstan­d en had het uiterst lastig om tot uitgespeel­de kansen te komen. Twee bijna identieke kopballen van Weston McKennie en Leonardo Bonucci boden in de slotfase uitkomst: 2-1. Cristiano Ronaldo, die vorige week tegen Benevento (1-1) nog rust kreeg, speelde negentig minuten mee.

Al in de negende minuut keek Juventus tegen een achterstan­d. Een hoekschop van Cristian Ansaldi werd bij de eerste paal doorgetikt tot Soualiho Meïté, waarna de ongedekte Nicolas N’Koulou bij de tweede paal binnentikt­e: 0-1. Vier minuten later had Simone Zaza de problemen nog verder kunnen vergroten, maar de doorgebrok­en spits van Torino mikte oog in oog met doelman Wojciech Szczesny op zijn lichaam. Juventus nam weliswaar het initiatief in handen, maar had grote moeite om te komen tot kansen tegen het sterk gegroepeer­de Torino. Bonucci probeerde het na een vrije trap van Cristiano Ronaldo met het hoofd, maar die poging resulteerd­e in een makkelijke vangbal voor doelman Salvatore Sirigu. Twaalf minuten na rust dacht Juventus aan de gelijkmake­r te komen, maar die bleek niet geldig en werd afgekeurd.

Het was Juan Cuadrado die een afvallende bal uit een hoekschop ineens hard tegen de touwen joeg. Bonucci stond in de doelmond echter in buitenspel­positie en hij belemmerde Sirigu het zicht, waardoor scheidsrec­hter Daniele Orsato oordeelde tot hinderlijk buitenspel. Juventus bleef de druk opvoeren en kwam twaalf minuten voor tijd alsnog op gelijke hoogte. Cuadrado gooide de bal na een kortgenome­n hoekschop voor het doel, waar invaller McKennie binnenkopt­e: 1-1. Een minuut voor tijd viel op bijna identieke wijze de winnende voor Juventus. Opnieuw zette Cuadrado voor en ditmaal liep Bonucci met het hoofd tegen de bal: 2-1. (VP)