Times of Suriname

Suriname begint WKkwalific­atiereeks tegen Cayman Islands

-

VOETBAL – Suriname begint volgend jaar de WKkwalific­atiereeks tegen Cayman Islands. Dit heeft de Concacaf zaterdag bekendgema­akt op haar officiële website. De selectie van bondscoach Dean Gorré speelt op 24 maart haar eerste partij in het André Kamperveen­stadion. Oorspronke­lijk stond dit duel in oktober van dit jaar gepland, maar vanwege de coronapand­emie moest de Concacaf, in overeenste­mming met de FIFA, dit duel en ook de andere partijen van deze ronde van de WKkwalific­atie verschuive­n. Drie dagen later, op 27 maart, zal Suriname afreizen naar Aruba om uit te komen tegen dat land. Hierna komt Suriname weer in juni in actie; op 4 juni krijgt de selectie van Gorré bezoek van Bermuda en op 8 juni gaat Suriname op bezoek bij Canada. Alleen de groepswinn­aar zal zich plaatsen voor de tweede ronde.

Als Suriname groepswinn­aar wordt van poule B, dan komt het in een tweeluik uit tegen de winnaar van poule E. Op 12 juni gaat Suriname op bezoek gaan bij de winnaar van poule E; op 15 juni krijgt Suriname bezoek van de winnaar van poule E. De winnaar van deze tweeluik plaatst zich voor de finalerond­e, waarin Honduras, de Verenigde Staten van Amerika, Costa

Rica, Mexico en Jamaica al een plek hebben. De finalerond­e zal bestaan uit acht landen; de landen in de top drie zullen zich rechtstree­ks plaatsen voor het WK 2022 in Qatar. De nummer vier zal playoffs moeten spelen om zich alsnog te plaatsen voor het WK 2022. De finalerond­e zal bestaan uit twee rondes en zal beginnen in september 2021 en duurt tot en met maart 2022.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname