Times of Suriname

Feyenoord glijdt wéér uit

-

VOETBAL - In aanloop naar de cruciale Europa Leagueweds­trijd tegen Wolfsberge­r AC heeft Feyenoord averij opgelopen in de Eredivisie. Tegen Heracles Almelo verspeelde­n de Rotterdamm­ers twee dure punten: 0-0. Feyenoord trad tegen Heracles aan zonder Steven Berghuis. Op eigen verzoek werd hij door trainer Dick Advocaat buiten de basis gelaten, ook met het oog op de wedstrijd van donderdag. Nicolai Jörgensen keerde wel weer terug. Hij ontbrak donderdag tegen Dinamo Zagreb vanwege een schorsing.

Net zoals tegen Dinamo Zagreb was het spel van

Feyenoord te traag om Heracles echt op de knieen te dwingen. De grootste kans was zelfs voor de Heracliede­n: Rai Vloet stuitte op Nick Marsman en weigerde zijn ploeg op voorsprong te zetten in De Kuip. Maar niet al het gevaar kwam van Heracles, want namens Feyenoord raakte Tyrell Malacia de lat en een minuut later keerde Janis Blaswich een inzet van Jörgensen. Maar ondanks de twee kansen was Feyenoord te zwak om het Heracles moeilijk te maken.

Dat was in de tweede helft niet anders. Na een uur zonder kansen besloot Advocaat om Berghuis toch te brengen. Hij kwam voor Luciano Narsingh en Eric Botteghin werd ingebracht voor Bart Nieuwkoop. Feyenoord werd enigszins in het zadel geholpen nadat Heraclessp­its Sinan Bakis in acht minuten tijd twee keer geel kreeg. Daardoor moesten de bezoekers het een klein half uur met een man minder doen.

Het gevolg was dat Heracles nog meer achterover leunde en alles op het dichtmetse­len van de verdedigin­g gooide. Ook het inbrengen van Naoufal Bannis bracht Feyenoord niets. Heracles bleef eenvoudig overeind en neemt een punt mee naar Almelo. (VP)