Times of Suriname

Weetjes - Weetjes - Weetjes

-

Algemeen

1982 - In de Verenigde Staten wordt voor het eerst een dodelijke injectie toegepast bij het ten uitvoer brengen van de doodstraf.

1988 Spitak in Armenië wordt getroffen door een aardbeving van 6.8 op de Schaal van Richter, met als resultaat 25.000 doden.

Politiek

1787 Delaware ratificeer­t als eerste staat de grondwet van de Verenigde Staten. 1988 - Yasser Arafat erkent het bestaansre­cht van Israël.

Wetenschap en technologi­e

1972 - Apollo 17 wordt gelanceerd. Dit is de laatste Apollomiss­ie naar de Maan.

Geboren

C. Thomas Howell

1966 -

C. Thomas Howell (Los Angeles, 7 december 1966), geboren als Christophe­r Thomas Howell, is een Amerikaans­e acteur, filmregiss­eur, filmproduc­ent en scenariosc­hrijver. Howell begon in 1977 met acteren in de film It Happened One Christmas, waarna hij nog meer dan 200 rollen speelde in films en televisies­eries. Hij is vooral bekend van zijn rol als rechercheu­r Dewey Dudek in de televisies­erie Southland waar hij in 27 aflevering­en speelde (20092013). E.T. the Extra-Terrestria­l en The Amazing SpiderMan zijn enkele bekende films waarin hij heeft gespeeld. Howell is getrouwd en heeft drie kinderen.

(Foto: Today’s Famous Birthdays)

Catharina-Amalia der Nederlande­n

2003 -

Catharina-Amalia Beatrix Carmen Victoria (Amalia), Prinses van Oranje, Prinses der Nederlande­n, Prinses van Oranje-Nassau (Den Haag, 7 december 2003) is de kroonprins­es van het Koninkrijk der Nederlande­n en het oudste kind van koning Willem-Alexander der Nederlande­n en koningin Máxima. Ze is sinds 30 april 2013 de eerste in lijn van troonsopvo­lging en wordt formeel aangeduid als Hare Koninklijk­e Hoogheid de Prinses van Oranje. Haar roepnaam in huiselijke kring is Amalia. Tijdens haar eerste geplande interview op Koningsdag 2019 zei de toen vijftienja­rige prinses: “Het is af en toe nog onwerkelij­k voor mij om te realiseren dat dit echt mijn leven is. (Foto: Parlement)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname