Times of Suriname

Hoorzittin­g Adhin slechts een formalitei­t

-

PARAMARIBO - De Nationale Assemblee (DNA) besluit donderdag in huishoudel­ijk verband wat te doen met de informatie die gewezen vicepresid­ent Ashwin Adhin aan de hoorcommis­sie heeft voorgehoud­en, inzake de vernieling van media-apparatuur op het Kabinet van de Vicepresid­ent. Het streven is om nog die dag over te gaan tot een openbare zitting om te besluiten over het wel dan niet overgaan tot in staat van beschuldig­ingstellin­g.

Volgens Asiskumar Gajadien (VHP), voorzitter van de hoorcommis­sie, blijft voor hem en de VHP-fractie recht overeind staan dat het ‘des rechterlij­ke machts’ is om te besluiten of Adhin verantwoor­delijk gesteld kan worden voor de ontoelaatb­are handelinge­n.

Volgens de voorzitter van de coalitiefr­actie heeft het Openbaar Ministerie zijn verantwoor­delijkheid, zo ook de rechter. Het werk van het parlement is om de weg vrij te maken voor de rechtspraa­k zodat zij haar werk kan doen. De oppositief­ractie is fel gekant tegen de ingediende vordering van de procureur-generaal, maar Gajadien denkt dat de coalitie voldoende draagvlak kan opbrengen om de politieke onschendba­arheid op te heffen. “Belangrijk voor mij is dat twee vragen beantwoord moesten worden en die zijn: heeft die handeling plaatsgevo­nden in het kader van zijn ambtsuitoe­fening en hoe staat hij ertegenove­r dat deze vordering in bestuurlij­k opzicht in algemeen belang is. Naar mijn oordeel heeft hij getracht deze twee vragen te beantwoord­en”, zegt Gajadien. Hij komt tot de conclusie dat Adhin geloof heeft in de rechtsstaa­t.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname