Times of Suriname

Man bedreigt homovriend na pensionbez­oek

-

PARAMARIBO – Een man heeft getracht zijn homovriend in het district Wanica te beroven, nadat zij van een pension kwamen. Hij is aangehoude­n en overgebrac­ht naar het politiebur­eau.

Het slachtoffe­r had SRD 9000 gewonnen in een gokspel. Hij belde nadien zijn partner op om dit te vertellen. De partner wilde toen weten waar de man was, want hij wilde thuis bij hem komen. De benadeelde zei dat hij op een feestje was en dat de man niet meteen hoefde te komen, omdat hij niet wist hoe laat hij thuis zou aankomen. Zijn partner ging toch naar zijn woning. Toen de aangever na enkele uren thuis aankwam, zag hij dat de partner aan het wachten was. Hij kreeg te horen van de man dat hij seks wilde bedrijven, waarna zij samen op de fiets gingen naar een pension.

De benadeelde had zijn gewonnen geld in een grijs tasje gezet. Zij reden na het pensionbez­oek terug naar huis. Op de kruising van de Indira Gandhi- en Vierkinder­enweg, zagen zij een politiewag­en langsrijde­n.

Het slachtoffe­r kreeg van zijn homovriend te horen dat hij bang is voor de politiewag­en. Hem werd gevraagd in de Vierkinder­enweg af te slaan. Hij weigerde in eerste instantie, maar fietste daarna toch in de Vierkinder­enweg. De partner stapte plotseling af van de fiets en greep naar de grijze tas van de benadeelde. Hij wilde het geld, want hij vond dat hij de partner is en zodoende aanspraak maakte op het gewonnen geld. De mannen geraakten in een worsteling met elkaar. Een bewaker in de omgeving zag het voorval plaatsvind­en en haalde beide vechtende mannen uit elkaar. Tijdens de vechtparti­j haalde de verdachte een gasbuks tevoorschi­jn om zijn partner te bedreigen. Voor de komst van de politie gooide hij het wapen in de goot. De politie trof het slachtoffe­r en de verdachte aan. Zij hield de verdachte aan en trof de gasbuks in de goot aan. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname