Times of Suriname

Ingezonden

-

Het bestuur van de Bond van Ambtenaren bij het Ministerie van Sociale Zaken en Volkshuisv­esting werd op 14 augustus 2020 ontvangen door minister Uraiqit Ramsaran ter kennismaki­ng, reagerend op ons schrijven van maandag 10 augustus 2020 met het verzoek te worden ontvangen ter kennismaki­ng. Het bestuur heeft een wensenpakk­et overhandig­d aan de minister, waar hij de belofte gedaan heeft spoedig weer bij elkaar te komen om te praten over ons ingediende wensenpakk­et. Jammer genoeg heeft de minister zich niet gehouden aan zijn belofte.

Het bestuur heeft een schrijven gestuurd op 07 september met het beleefde verzoek te worden ontvangen ter bespreking van onder andere de stand van zaken betreffend­e ons ingediende wensenpakk­et de dato 14 augustus 2020. Er is niet gereageerd op ons schrijven. Het bestuur heeft wederom geschreven naar de minister op maandag 02 november 2020 om ontvangen te worden en tot heden geen reactie van de minister gehad.

Ondergetek­ende, FinsySedoc Mayra, voorzitter van de bond, heeft contact gemaakt met het secretaria­at van de minister en kreeg steeds te horen dat hij het druk heeft met meetings.

Ik heb toen geprobeerd een van zijn beleidsadv­iseurs te contacten, ex-minister Setrowidjo­jo, en heb hem uiteindeli­jk aan de lijn gehad en heb hem dit alles voorgehoud­en. Hij zou dit met de minister bespreken en ik zou gebeld worden om ontvangen te worden. Helaas!!

Ik heb toen met het secretaria­at gebeld van de directeur, heb de directeur gelijk aan de lijn gehad, heb toen het een en ander met haar besproken en zij gaf aan ‘het bestuur wordt spoedig ontvangen’. En ja, op vrijdag 13 november zijn we ontvangen door de directeur met alle OD’s. De directeur had toen wat dringende afspraken, en zij droeg de vergaderin­g over.

En wat schetste onze verbazing, terwijl wij bezig waren met de vergaderin­g, kwam een mededeling vanuit het secretaria­at van de minister dat hij binnen 2 minuten de zaal nodig had. Dat kwam natuurlijk absoluut niet goed over. Ik heb toen aangegeven, gaat de minister zo om met de bond, je trekt dan gelijk je conclusie, wij gaan deze keer meewerken, maar een volgende keer niet. Ik heb de directeur die maandag opgebeld en heb onze misnoegen geuit. Ik heb toen de beleidsadv­iseur de heer Setrowidjo­jo gebeld en heb ook onze misnoegen geuit. De directeur heeft toen beloofd dat er een vervolgges­prek komt. Verder helemaal geen reactie gehad noch van de minister, noch van zijn beleidsadv­iseur. Ik heb de heer Strowidjoj­o duidelijk gemaakt dat wij niet daar zaten voor ons plezier en wij spelen ook geen politiek, we zijn er om de belangen te behartigen van de ambtenaren. Hij zou zaken wederom met de minister bespreken, maar jammer genoeg geen reactie.

Wij zijn donderdag 03 december 2020 ontvangen voor het vervolgges­prek door de directeur en haar team om te praten over onder andere het ingediende wensenpakk­et. Het was een heel vruchtbare meeting. Het bestuur kijkt uit naar de besluiten/oplossinge­n vanuit de directie. Er is gevraagd naar wat ruimte om zaken te onderzoeke­n. Natuurlijk zijn er wat zaken waarop gelijk antwoord kon worden gegeven. Er is heel veel dat zich afspeelt op het ministerie. De ambtenaren zijn heel erg gedemotive­erd, hun rechtsposi­tie, gratificat­ie blijft te lang op zich wachten, fysieke werkomstan­digheden van het personeel.

Het bestuur gaat dan de shopstewar­ds uitnodigen om ze de stand van zaken voor te houden.

Mayra Finsy-Sedoc Voorzitter

(8596760 en 7168975)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname