Times of Suriname

Amerikaans­e justitiemi­nister Barr overweegt ontslag voor einde Trumps ambtstermi­jn

-

VS - De Amerikaans­e minister van Justitie, William Barr, overweegt volgens The New York Times en CNN zijn ontslag in te dienen voor het aflopen van de ambtstermi­jn van president Donald Trump. Barr geldt als één van Trumps loyaalste bondgenote­n, maar de president toonde zich erg teleurgest­eld nadat Barr eerder zei dat hij geen bewijs van grootschee­pse fraude tijdens de presidents­verkiezing­en had gezien.

Trump liet toen open of hij Barr wilde behouden en noemde het Ministerie van

Justitie een “teleurstel­ling”. Toen een verslaggev­er hem vroeg of hij Barr nog steeds vertrouwt, zei Trump: “Vraag me dat over een paar weken.” Volgens CNN heeft Barr nog geen definitiev­e beslissing genomen, maar hij is niet de persoon die belasterd wordt en vervolgens de andere wang toekeert, zo zou een anonieme bron hebben gezegd. De president benoemde Barr in december 2018 tot minister van Justitie nadat hij eerder Barrs voorganger Jeff Sessions ontsloeg, omdat die weigerde in te grijpen in het onderzoek van speciaal aanklager Robert Mueller naar de vermeende samenwerki­ng tussen de Trumpcampa­gne en het Kremlin.

Huidig president Trump erkent de verkiezing­soverwinni­ng van de Democraat Joe Biden zelfs weken na de verkiezing­en niet en presenteer­t zichzelf als slachtoffe­r van massale verkiezing­sfraude. Hij heeft hiervoor geen bewijs geleverd, maar blijft zich inspannen om de uitslag via juridische stappen ongedaan te maken.

(HLN)

 ??  ??
 ??  ?? William Barr. (Foto:HLN)
William Barr. (Foto:HLN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname