Times of Suriname

Fàbregas roemt Oranje-internatio­nal

-

VOETBAL - Cesc Fàbregas kijkt met genoegen naar de verrichtin­gen van Matthijs de Ligt. De verdediger van Juventus oogst lof in binnenen buitenland en dat is ook de middenveld­er van AS Monaco niet ontgaan. In aanloop naar de Champions League-kraker tussen Barcelona en Juventus van vandaag vergelijkt Fàbregas de internatio­nal van Oranje al voorzichti­g met Sergio Ramos. “Hij kan de nummer één worden”, aldus Fàbregas tegenover Tuttosport.

In gesprek met de Italiaanse sportkrant blikt Fàbregas uitgebreid vooruit op de confrontat­ie in de Champions League van dinsdagavo­nd tussen Barcelona en Juventus. Hij heeft speciale aandacht voor

De Ligt, die net als Fàbregas in het rijtje winnaars staat van de Golden Boy Award. “Hij heeft een geweldige persoonlij­kheid. De Ligt kan de nummer één worden, net als Sergio Ramos. Gerard Piqué en Carles Puyol staan ook in mijn top de afgelopen jaren.” Met Álvaro Morata treft Barcelona de topscorer van de Champions League. Fàbregas weet waar het geheim ligt van zijn veelscoren­de landgenoot, die in het miljardenb­al dit seizoen al zes keer trefzeker was. “We hebben veel met elkaar gesproken toen we teamgenote­n waren bij Chelsea. De laatste jaren heeft hij regelmaat, dankzij Juventus en zijn familie. Hij is erg blij en vormt met Cristiano Ronaldo een mooi aanvallend duo. Ze scoren allebei veel en doen het goed samen.”

Fàbregas verruilde vorig jaar het blauw van Chelsea voor het rood en wit van AS Monaco, maar dat had zomaar een Italiaanse club kunnen zijn. De oud-internatio­nal sprak met meerdere clubs uit de Serie A. “Ik sprak met Ancelotti toen hij trainer was van Napoli en met Gazidis toen hij naar AC Milan ging, maar ik koos voor Monaco.” Als het aan Fàbregas ligt laat zijn pensioen nog even op zich wachten. “Ik hoop tot mijn 36ste te kunnen voetballen, dan heb ik een carrière van twintig jaar.” Fàbregas kroonde zich in 2006 tot Golden Boy, terwijl De Ligt er in 2018 met de prijs vandoor ging. (AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname