Times of Suriname

Ronald Koeman ergert zich groen en geel

-

VOETBAL - Barcelona liet zich zaterdag verrassen door Cádiz (2-1), tot grote woede en teleurstel­ling van Ronald Koeman. Volgens een analyse van Mundo Deportivo is de Nederlands­e coach met name zeer ontevreden over de verdedigin­g van zijn elftal in uitwedstri­jden. Koeman eist naar verluidt meer agressie en wil daarnaast de tactische discipline in verdedigen­d opzicht aanhalen in Barcelona, zo klinkt het.

Tegen Cádiz incasseerd­e Barcelona op zeer knullige wijze het tweede doelpunt. De inworp van linksback Jordi Alba naar Clément Lenglet was al te geforceerd, maar de centrumver­dediger kon de bal niet aannemen en doelman Marc-André ter Stegen trapte de bal vervolgens niet weg maar tegen de meegelopen Álvaro Negredo aan. De alerte spits zette Frenkie de Jong vervolgens op het verkeerde been en schoot de bal in het lege doel. “Ik heb er onderhand wel genoeg van, op zo’n manier een doelpunt weggeven mag gewoon niet gebeuren”, foeterde Koeman na afloop op de persconfer­entie. Mundo Deportivo meldt voorts dat Koeman niet snapt dat zijn spelers de instructie­s voorafgaan­d aan een wedstrijd, negeren. Ook de passieve manier van verdedigen is de Barcelonac­oach een doorn in het oog. Koeman vindt het ‘onacceptab­el’ dat zijn formatie zo wisselvall­ig is in met name uitduels en het wordt hoog tijd dat er met veel meer discipline wordt gespeeld als de tegenstand­er de bal heeft. De Champions Leaguecamp­agne verloopt vooralsnog zeer voortvaren­d, maar met name de vorm in LaLiga is een bron van ergernis voor Koeman. Barcelona bezet na de nederlaag tegen Cádiz de teleurstel­lende negende plaats.

Wat Koeman ook niet zint is dat er teveel individuel­e fouten zijn gemaakt tot dusver dit seizoen, onder meer door De Jong, Ter Stegen en Gerard Piqué. Barcelona kijkt in veel wedstrijde­n al vroeg tegen een achterstan­d aan en moet dan vervolgens weer in de achtervolg­ing. In de zeven competitie­wedstrijde­n sinds 1 oktober, toen Celta de Vigo werd verslagen (0-3), incasseerd­e Barcelona in totaal elf doelpunten. Dieptepunt was de 1-3 nederlaag tegen Real Madrid in het Camp Nou. Koeman lijkt voorlopig nog geen grote namen te willen slachtoffe­ren, maar het lijkt duidelijk dat het geduld van de coach begint op te raken.

(De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname