Times of Suriname

Spence behoudt bokstitels in eerste gevecht sinds ongeval

-

BOKSEN - Errol Spence Jr schitterde in zijn eerste gevecht sinds een auto-ongeluk dat hem bijna zijn veelbelove­nde carrière kostte. De Amerikaan domineerde gedurende de wedstrijd zijn tegenstand­er Danny Garcia. Het grote bokstalent Errol Spence Jr verdedigde in Dallas, Texas met succes zijn WBC en IBF-kampioensc­happen weltergewi­cht tegen Danny

Garcia. Het had maar weinig gescheeld of de bokskampio­en had nooit meer in de ring gestaan.

Een eenzijdig auto-ongeluk in 2019, waarbij Spence met zijn Ferrari door de lucht vloog, leek einde oefening voor de topbokser. Spence kwam er wonderbaar­lijk goed vanaf, op een paar flinke schrammen na. Wel werd hij beschuldig­d van het rijden onder invloed.

In Dallas liet de Amerikaan zien dat hij nog steeds een kracht is om rekening mee te houden. Danny Garcia had duidelijk moeite om het tempo van Spence bij te houden. Garcia kon geen tegenwicht bieden tegen de combinatie­s van Spence. Hij gaf na de wedstrijd toe het te hebben laten liggen.

“Hij was vanavond de betere man”, zei Garcia over Spence.

“Geen excuses. Ik heb een hard en zwaar gevecht geleverd. Hij had de goede combinatie­s en jabs, dat was de sleutel tot het gevecht. Errol zette ook veel meer druk.” Spence kreeg het voordeel van de jury die de prestaties van de Amerikaan in het stadion van de Dallas Cowboys scoorden op 116-112 en 117111.

(Nusport)

 ??  ?? Errol Spence Jr (r) heeft zijn eerste wedstrijd sinds een auto-ongeluk gewonnen van Danny Garcia. (Foto: Nusport)
Errol Spence Jr (r) heeft zijn eerste wedstrijd sinds een auto-ongeluk gewonnen van Danny Garcia. (Foto: Nusport)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname