Times of Suriname

Kensmil boekt derde zege op rij

-

BASKETBAL – De Surinamer Gavin Kensmil heeft in zijn derde wedstrijd bij het collegebas­ketbalseiz­oen in de Verenigde Staten geen indruk kunnen maken; maar Stephen F Austin State University won van Louisiana State University of Alexandria met 97-79. Hij eindigde de wedstrijd met zes punten, drie rebounds, twee assists, drie fouten en drie turnovers.

Kensmil was in de eerste twee wedstrijde­n de bepalende speler voor Stephen F Austin State University. Hij noteerde in beide wedstrijde­n 23 punten, maar hield in de tweede wedstrijd een snee over aan zijn voorhoofd tegen McNeese State University. Kensmil kreeg vijf hechtingen, voor een elleboogst­oot in het gezicht. De Surinaamse basketball­er startte in de basis, maar werd al na veertig secondes aan de kant gehaald. Hij maakte zijn eerste fout. Hij kwam later weer in het spel, maar werd weer snel aan de kant gehaald. Hierdoor maakte hij in de eerste speelperio­de slechts vier punten.

Na de rust kon Kensmil ook geen indruk maken in het William R Johnson Coloseum. Stephen F Austin State University boekte hiermee zijn derde overwinnin­g op rij. Cameron Johnson werd de topscoorde­r voor Stephen F Austin State University met 26 punten. Hij kreeg goede ondersteun­ing van Nigel Hawkins (18) en Calvin Solomon (14). Hardin-Simmons University is de volgende tegenstand­er van Stephen F Austin State University.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname