Times of Suriname

Grootste bank van Australië vestigt zich in Amsterdam

-

AMSTERDAM - De grootste bank van Australië, de Commonweal­th Bank of Australia (CBA), opent een vestiging in Nederland. De bank wil in Europa gevestigd zijn vanwege de naderende Brexit. De zakenbank heeft een week geleden een Europese bankvergun­ning gekregen van De Nederlands­che Bank (DNB).

CBA houdt zijn vestiging in Londen, maar neemt aan de Gustav Mahlerlaan op de Amsterdams­e Zuidas zijn intrek. De bank begint er voorlopig met ruim twintig medewerker­s, om richting de zomer door te groeien naar vijftig werknemers, aldus het concern maandag in het FD. Daarmee blijft vermoedeli­jk de helft van het huidige Europese kantoor in GrootBritt­annië gewoon in Londen werkzaam. De bank had overigens al een Europese zakenbank op Malta. Die biedt minder diensten dan de nieuwe divisie in Amsterdam.

CBA biedt grote partijen diensten aan en plaatst in Amsterdam een handelsdes­k voor grondstoff­en, energie en logistieke diensten in heel

Europa. Het zal met name pensioenfo­ndsen ondersteun­en die in Australië willen investeren. De bank heeft alleen in eigen land een consumente­ntak. Volgens het Ministerie van Economisch­e Zaken zouden meer buitenland­se aanbieders uit de fintech de stap naar Nederland overwegen vanwege de naderende Brexit. De Australisc­he bank had al langer plannen om vanuit Nederland door te groeien in Europa, de Brexit heeft dat proces versneld, aldus het concern. (De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname