Times of Suriname

Kleuter vergist zich van rugzak en brengt vuurwapen mee naar school

-

Een kleuterjuf in de VS is flink geschrokke­n toen een van haar dreumesen een vuurwapen uit zijn rugzak tevoorschi­jn haalde.

Het incident gebeurde in een school in Stafford, een stad in Virginia. Het vijfjarige jongetje bleek zich van rugzak te hebben vergist, meldde de lokale politie op Facebook. De kleuterjuf nam het vuurwapen meteen af en bracht de directie op de hoogte. Agenten kregen van het kereltje te horen dat hij de foute rugzak uit de auto had genomen. Het is niet duidelijk of hij door één van zijn ouders is afgezet, of meereed met de ouders van een vriendje uit de buurt. Of het wapen geladen was, is niet duidelijk. Evenmin is bekend of de eigenaar van het vuurwapen vervolging riskeert. Het onderzoek is gaande.

Vier op de tien Amerikanen hebben een vuurwapen in huis. Bijna de helft van de

Amerikanen (48 procent) groeide op in een gezin waar een vuurwapen aanwezig was, kwam naar voren uit onderzoek uit 2017. Virginia (8,5 miljoen inwoners) staat in de top drie van staten met het hoogste aantal geregistre­erde vuurwapens (bijna 391 duizend) in de VS.

De tweede plek is voor Florida (21,5 miljoen inwoners) met 497 duizend vuurwapens. Texas (29 miljoen inwoners) is met meer dan 830 duizend vuurwapens koploper. De twee staten zijn qua bevolking beduidend groter dan Virginia. Het hoofdkanto­or van de machtige wapenlobby­groep National Rifle Associatio­n (NRA) is gevestigd in Fairfax, een stadje in Virginia.

(HLN)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname