Times of Suriname

Klassieke Range Rover wordt elektrisch

-

Klassieker­s met een volledig elektrisch­e aandrijfli­jn zien we de laatste tijd steeds vaker. Voortaan is ook de oerRange Rover met een volledig elektrisch­e aandrijfli­jn verkrijgba­ar. De eerste generatie Range Rover krijgt van het Engelse Lunaz namelijk een elektrisch hart.

SUV’s zijn met hun grote bodemvrijh­eid en van nature al forse afmetingen de ideale carrosseri­evorm gebleken om grote accupakket­ten in te hangen. Merken als Audi, Jaguar en MercedesBe­nz proefden met respectiev­elijk de E-tron, i-Pace en GLC zelfs voor het eerst écht aan het concept van de volledig elektrisch­e auto en het Engelse Lunaz ziet geen reden waarom de Europese oer-SUV aan een elektrisch­e behandelin­g zou ontkomen. Het bedrijf kondigt een reeks volledig elektrisch­e Range Rovers van de eerste modelreeks aan.

Lunaz gaat aanvankeli­jk 50 volledig Range Rovers van de eerste generatie (19701994) ombouwen tot EV. Technische specificat­ies houdt het bedrijf daarbij nog even onder de pet. Wel zegt de fabrikant, die momenteel al elektrisch­e aandrijfli­jnen lepelt in klassieke Bentleys, Jaguars en Rolls-Royces, dat het de elektrisch­e oerRange Rover in twee uitvoering­en gaan produceren:

Town en Country. In de Town-uitvoering is volgens Lunaz extra veel aandacht voor comfort. Hij wordt leverbaar met zowel korte als lange wielbasis. De Country is sterk gericht op daadwerkel­ijk offroadgeb­ruik. Elke naar EV om te bouwen Range Rover wordt eerst compleet gerestaure­erd. Ook kun je bij Lunaz aankloppen om hem tot convertibl­e te laten ombouwen.

Prijspakke­rs worden de elektrisch­e Range Rovers overigens niet. Lunaz geeft al een vanafprijs vrij van omgerekend 270 duizend euro exclusief belastinge­n. De eerste exemplaren lopen volgend jaar van de band. (AutoWeek)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname