Times of Suriname

Buschauffe­urs dreigen weer de straat op te gaan

-

PARAMARIBO - Een scala aan problemen maakt dat de bushouders die aangeslote­n zijn bij de Particulie­re Lijnbushou­ders Organisati­e (PLO) dreigen weer in actie te gaan. Zij zijn teleurgest­eld in de houding van de huidige regering en voelen zich in de steek gelaten.

Ravinkoema­r Baijnath, woordvoerd­er van de PLO, vertelt dat slechts een deel van de bushouders de COVID-19-steun voor twee maanden heeft ontvangen. Het overige deel van de bushouders, 443, heeft deze steun nog steeds niet ontvangen. Zij moeten verder nog de brandstofc­ompensatie over het eerste kwartaal van dit jaar ontvangen. Naar zeggen van Baijnath had de minister van Transport Communicat­ie en Toerisme, Albert Jubitana, beloofd dat de bushouders de achterstal­lige brandstof zouden ontvangen.

Verder legt hij uit dat het vervangen van bussen veel te lang duurt. De woordvoerd­er vertelt dat het vervangen van de bussen maanden op zich laat wachten. Zo zitten bushouders al langer dan zes maanden te wachten om hun bus te vervangen. Ook het verlengen van de busvergunn­ingen laat op zich wachten. De bushouders die de route Paramaribo-Lelydorp (PL) onderhoude­n, hebben tal van problemen en ervaren oneerlijke concurrent­ie op de route van de PO-, PBO- en de PHT-bussen. Bushouders die de PL-route onderhoude­n, vinden dat er veel te veel bussen via de Indira Gandhiweg rijden. “Bushouders die bij de eindhalte rustig op hun beurt wachten, rijden soms twee tot drie ritten per dag.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname