Times of Suriname

Wang plaatst vraagteken­s bij kwaliteit betonnen verkeerspa­len “Verkeersdo­de Zwartenhov­enbrugstra­at kon worden voorkomen”

-

PARAMARIBO - De regering zal de nieuwe betonnen verkeerspa­len aan een grondige evaluatie moeten onderwerpe­n. Die schijnen volgens parlementa­riër Chuanrui Wang (VHP) niet te voldoen aan de eisen. Hij baseert zijn conclusie op basis van het verkeerson­geval van afgelopen week waarbij een winkelier dodelijk werd aangereden. De auto reed daarbij zes van de betonnen verkeerspa­len omver om de vrouw in de deuringang van haar winkel te raken. “Omdat die pilaren hol waren van binnen, helemaal hol”, zegt Wang.

Hij vraagt zich af wat precies de bedoeling is van de betonnen palen langs de weg. “Ik wil graag weten of de pilaren aan de Zwartenhov­enbrugstra­at bedoeld zijn als stadsverfr­aaiing of hadden ze een bepaalde functie als wegmeubila­ir. Moesten die hol zijn of juist massief? Indien de pilaren van massief beton waren, was hoogstwaar­schijnlijk een leven vandaag bespaard gebleven”, legt Wang voor aan de regering.

De VHPparleme­ntariër had zich ook op de plek des onheils georiëntee­rd en is niet te spreken over de wijze hoe de vrouw tot in haar zaak dodelijk werd aangereden, ondanks dat er betonnen palen langs de weg staan. “De betonnen pilaren zouden mogelijk hebben meegeholpe­n om de vaart van het busje af te remmen. Graag wensen we meer duidelijkh­eid van het Ministerie van Openbare Werken wat de criteria zijn, wat betreft de kwaliteit van wegmeubila­ir.”

De bal wordt direct geworpen naar de vorige regering die nattevinge­rwerk zou hebben gedaan om de infrastruc­turele werken op kwaliteit te toetsen. “Ik vind dat persoonlij­k heel erg jammer dat de vorige regering zoveel geld van het volk heeft gespend, en niet heeft gekeken naar de kwaliteit en niet heeft gecontrole­erd op de kwaliteit. En zo een project heeft afgestaan aan het volk.”

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname