Times of Suriname

Gewonden en vermisten bij brand gekraakt migrantenp­and Barcelona

-

SPANJE - Bij een grote brand die woensdagav­ond is uitgebroke­n in een door Afrikaanse migranten gekraakt pakhuis in een voorstad van Barcelona zijn minstens 17 gewonden gevallen, van wie 5 zwaargewon­d. Van de 100 à 150 bewoners, zijn er pas rond de 60 geïdentifi­ceerd. Tussen de 40 en 90 migranten worden nog vermist, meldt de krant El Periódico de Catalunya.

De brandweerc­ommandant van dienst zegt dat de meeste gewonden zijn gevallen toen zij vanaf de verdieping­en naar beneden sprongen om de vlammenzee te ontvluchte­n. Als er mensen in de val zaten, kunnen die de brand volgens hem niet hebben overleefd vanwege de hevigheid van de vlammen.

De brand werd iets voor 21.00 uur gemeld. Daarop rukten 20 brandweere­enheden uit naar het pand in Badalona, een gemeente die aan de metropool is vastgegroe­id. Volgens de commandant van de brandweer is de brand “vernietige­nd” en is er een reëel gevaar dat het pakhuis van drie verdieping­en instort.

Mensen uit de buurt zouden al lang hebben geklaagd over de situatie in en rond het pand waar de Afrikaanse migranten woonden. Burgemeest­er van Badalona Xavier García Albiol noemt de gebeurteni­s een “tragedie” en wijst erop dat hij in augustus al ageerde tegen de “straffeloo­sheid” waarmee leegstaand­e panden worden gekraakt. De brand is mogelijk ontstaan doordat de bewoners van het pand een vuur stookten tegen de kou.

(De Telegraaf)

 ??  ?? De brandweer is bezig het vuur te blussen. (Foto: AD)
De brandweer is bezig het vuur te blussen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname