Times of Suriname

Benzema prijst Ramos

-

VOETBAL - Karim Benzema kon na de triomf tegen Borussia Mönchengla­dbach (2-0) niet echt verklaren waarom Real Madrid altijd tot grote hoogten lijkt te stijgen als het met de rug tegen de muur staat.

Het eerder zo wisselvall­ig presterend­e team van Zinedine Zidane gaf de Bundesliga-club eigenlijk geen schijn van kans en plaatste zich als groepswinn­aar voor de knock-outfase van de Champions League. “We bereiden ons altijd goed voor, maar soms hebben we gewoon geen geluk en weten we niet vroeg te scoren”, zo vertelde tweevoudig doelpunten­maker Benzema in gesprek met Marca.

Wat tegen Borussia Mönchengla­dbach hielp was de rentree van Sergio Ramos; zeker in de Champions League noteert De Koninklijk­e belabberde cijfers als de aanvoerder ontbreekt. “Sergio is zó belangrijk, hij helpt ons allemaal. Hij is de beste verdediger ter wereld.”

Benzema hoopt dat de zege van woensdag een soort kantelmome­nt in het seizoen is. “Dit was de perfecte wedstrijd om vertrouwen op te doen. We komen hier allemaal sterker uit, Zidane en de spelers. Als we altijd zo spelen…”

Dankzij het succes van woensdagav­ond blijft Real Madrid foutloos in de groepsfase van de Champions League: de recordwinn­aar nam 29 keer deel aan een groepsfase en plaatste zich 29 keer voor de volgende ronde. Daarbij inbegrepen de tweede poulefase, een modus die werd gehanteerd tussen 1999-2000 en 2002-03. Voordat Real Madrid maandagmid­dag duidelijkh­eid krijgt over de tegenstand­er in de achtste finale wacht zaterdag eerst nog de thuiswedst­rijd tegen Atlético Madrid in La Liga. Binnen de grenzen is nog veel reparatiew­erk te verrichten voor de landskampi­oen: Atlético heeft negen verliespun­ten minder.

(VI)

 ??  ?? Karim Benzema (l), de spits van Real Madrid, prijst Sergio Ramos (r) en geeft aan dat de aanwezighe­id van de verdediger de club heeft geholpen om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. (Foto: AD)
Karim Benzema (l), de spits van Real Madrid, prijst Sergio Ramos (r) en geeft aan dat de aanwezighe­id van de verdediger de club heeft geholpen om de volgende ronde van de Champions League te bereiken. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname