Times of Suriname

PSG wil Neymar en Mbappé behouden

-

VOETBAL - Paris SaintGerma­in wil spijkers met koppen slaan na de plaatsing voor de achtste finale in de Champions League. Er is voorzitter annex eigenaar Nasser AlKhelaifi veel aan gelegen om sterspeler­s Neymar en Kylian Mbappé te behouden voor de Franse club. De eerste verkennend­e gesprekken met de aanvallers zijn in ieder geval geopend door de leiding van PSG.

“Wij willen Neymar en Mbappé graag hier houden en zijn daar inmiddels over in gesprek”, zo verklaart AlKhelaifi in een interview met RMC Sport na afloop van de 5-1 overwinnin­g van PSG op Istanbul Basaksehir. “Ik heb er alle vertrouwen in, want ze willen allebei graag hier blijven.” De Fransen willen dolgraag de Champions League veroveren en het aanblijven van beide aanvallers lijkt cruciaal te zijn in de ambitieuze plannen.

Daarnaast wordt in de Franse media gerept over het aantrekken van Lionel Messi, wiens contract na afloop van dit seizoen afloopt bij Barcelona. Neymar ziet een hernieuwde samenwerki­ng met Messi wel zitten, zo bleek uit zijn woorden na afloop van de 13 zege op Manchester United van een week geleden. “Het allerliefs­te zou ik weer samenspele­n met Messi, zodat ik weer van dichtbij kan genieten van zijn spel. Hij zou mij kunnen vervangen, dat zou geen enkel probleem zijn. Maar dat ik volgend seizoen weer met Messi wil spelen, dat staat vast. Hopelijk gaat dat volgend jaar ook gebeuren”, zei hij in een vraaggespr­ek met ESPN.

Na de 5-1 zege op Instanbul Basaksehir, met onder meer drie doelpunten van Neymar, gaf de Braziliaan­se aanvaller andermaal een duidelijk signaal af. “Ik ben erg gelukkig bij deze club en heb een goede band met mijn ploeggenot­en”, zei Neymar in gesprek met RMC Sport. “Het is niet in mij opgekomen om te vertrekken. De onderlinge verhouding­en zijn goed en ik zie de gesprekken met vertrouwen tegemoet. We zullen zien wat er in de toekomst gaat gebeuren.” Neymar ligt net als Mbappé tot medio 2022 vast in Parijs.

Neymar is in het afgelopen jaar herhaaldel­ijk in verband gebracht met Barcelona, de club die hij in 2017 voor 222 miljoen euro verliet voor PSG. Mbappé lijkt een transterta­rget te zijn voor Real Madrid. De Fransman is net als Neymar ook genoemd bij Barcelona, maar vanwege de huidige situatie in financieel opzicht lijkt het onwaarschi­jnlijk dat de Catalaanse grootmacht op korte termijn met grote bedragen kan smijten.

(VP)

 ??  ?? PSG is bezig met Neymar (r) en Kylian Mbappé (l) over contracton­derhandeli­ngen. (Foto: AD)
PSG is bezig met Neymar (r) en Kylian Mbappé (l) over contracton­derhandeli­ngen. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname