Times of Suriname

Zidane brengt Real vervelende boodschap

-

VOETBAL - Zinédine Zidane wil niet uitgroeien tot de Sir Alex Ferguson van Real Madrid. De Schotse manager was 27 jaar verbonden aan Manchester United en beleefde in die periode de nodige successen. Zidane hoopt naar eigen zeggen nog even bij Real te kunnen blijven, al doken er ook verhalen op in Spanje dat hij van plan is om na deze jaargang te vertrekken bij de grootmacht. “Ik zal zeker niet de Alex Ferguson van Real worden, zoveel is zeker”, liet Zidane optekenen na de 2-0 overwinnin­g op Borussia Mönchengla­dbach in de groepsfase van de Champions League. “Hoelang ik hier uiteindeli­jk blijf, weet ik niet, daar denk ik niet over na. Ik voel me erg gelukkig bij deze club, zelfs in de meest moeilijke situaties. Ik woon al een behoorlijk­e poos in Spanje en daar wil ik voorlopig nog geen veranderin­g in aanbrengen. Onder druk zijn wij altijd op ons best. Zoiets als zonder druk spelen bestaat hier simpelweg niet. Maar we kunnen nou eenmaal niet altijd goed spelen.”

“Tegen Gladbach hebben we de wedstrijd erg goed gelezen, zeker omdat Gladbach erg gevaarlijk is op de counter. We hebben heel goed voetbal laten zien. Ik zal niet zeggen wat ik de spelers heb verteld, maar ze kunnen trots zijn op wat ze vandaag op het veld hebben laten zien”, voegde Zidane daaraan toe.

Er stond woensdagav­ond veel op het spel voor Real, dat nog nooit was gesneuveld in de poulefase van de Champions League. Er werd zelfs gerept over ontslag voor Zidane bij een negatief resultaat tegen Gladbach. Uiteindeli­jk kwam het met de 2-0 zege toch nog goed voor De Koninklijk­e, dat zich schaarde bij de laatste zestien clubs in het miljardenb­al. Marca is na de cruciale overwinnin­g van Real lovend over de aanpak van Zidane. “Hij verdient een monument bij het nieuwe Santiago Bernabéu, geen ontslag”, zo klinkt het in een analyse over de Real-coach.

“Zizou heeft de crisis rustig behandeld, zoals hij altijd doet, en is er weer eens met succes uitgekomen. Zijn spelers hebben opnieuw laten zien dat zij tot de dood solidair aan deze trainer zullen zijn. De positie van Zidane is steeds onderwerp van discussie en dat zal ook wel zo blijven. Maar de dag dat Real hem de laan uitstuurt, wat een enorme fout zal dat zijn!”

(VP)

 ??  ?? Zinédine Zidane is niet van plan om Real Madrid jarenlang te coachen. (Foto: Goal)
Zinédine Zidane is niet van plan om Real Madrid jarenlang te coachen. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname