Times of Suriname

PSV legt beslag op eerste plek

-

VOETBAL - PSV gaat als groepswinn­aar naar de volgende ronde van de Europa League. Zelf won de ploeg uit Eindhoven met 4-0 van Omonia Nicosia en omdat Granada CF gelijkspee­lde bij PAOK Saloniki (0-0), eindigen de Spanjaarde­n als tweede in de groep.PSV wist vorige week plaatsing voor de volgende ronde af te dwingen door uit bij Granada te winnen. Dat gebeurde misschien wel eerder dan verwacht, want niet iedereen had een nederlaag van PAOK bij Omonia voorspeld. Toch gebeurde dat, waardoor er voor

PSV sportief niets meer op het spel stond, op het winnen van de groep na.

Trainer Roger Schmidt besloot een aantal basisspele­rs rust te geven, waaronder Mario Götze. Hij gaf onder meer de kans aan Richie Ledezma, het Amerikaans­e talent, en Joël Piroe. Ledezma moest al snel worden vervangen nadat hij een ogenschijn­lijk zware knieblessu­re opliep. Per brancard verliet hij het veld. PSV had thuis nauwelijks iets te vrezen van het al uitgeschak­elde Nicosia. Het was een kwestie van tijd voor de eerste goal zou vielen. Die viel na ruim een half uur. Weer was de goal van Donyell Malen en opnieuw kwam de assist van Philipp Max. Het freewheele­n van PSV ging na de rust door, al drukte de ploeg het overwicht niet uit in doelpunten. Toen Denzel Dumfries een zelf versierde strafschop benutte, leek het duel beslist. Leek, want na een ongelukkig­e hands van Nick Viergever mocht Omonia aanleggen voor een strafschop. Die werd echter naastgesch­oten. Piroe besliste de einstand op 4-0. Hij scoorde in de blessureti­jd twee keer.

Omdat Granada niet scoorde in Griekenlan­d, gaat PSV met twaalf punten als groepswinn­aar door naar de volgende ronde. Het levert de club niet alleen extra geld op, maar is ook lotingtech­nisch beter. Maandag weet PSV wie het in de zestiende finales treft. Overige uitslagen: Bayer Leverkusen-Slavia Praag 4-0, Dundalk FCArsenal 2-4, Napoli-Real Sociedad 1-1, Rijeka-AZ 2-1, CSKA SofiaAS Roma 31, Young Bouys-CFR Cluj: 2-1.

(VP)

 ??  ?? Donyell Malen van PSV (l) wordt hardhandig aangepakt door een verdediger. (Foto: Goal)
Donyell Malen van PSV (l) wordt hardhandig aangepakt door een verdediger. (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname