Times of Suriname

Diamanten huwelijk voor echtpaar Wangsatana-Soerapawir­o

-

WANICA - Kabad Henry Wangsatana en Soerapawir­o Soeminah zijn woensdag gehuldigd voor hun diamanten huwelijk. Het echtpaar trad op 9 december 1960 in het huwelijksb­ootje. Wangsatana zag het levenslich­t op 17 mei 1942. Hij heeft te Belwaarde in het district Commewijne gewoond en komt uit een gezin van zes kinderen, vijf jongens en een meisje, van wie hij het vijfde kind is.

Na het verlaten van de school werkte hij als landbouwer op verschille­nde plaatsen, zoals op plantage Monsousi waar hij gedurende drie jaar heeft gewerkt. In 1961 verhuisde hij naar de stad. Hij werkte ongeveer twee jaar op het Bureau Waterkrach­twerken als kok. Hierna heeft hij ongeveer 23 jaar voor het verfbedrij­f Varossieau gewerkt. Als hobby’s heeft hij hengelen en planten. Soeropawir­o zag het levenslich­t op 22 februari 1947 in het district Suriname. Zij woonde te Koewarasan Serie B en komt uit een gezin van tien kinderen, van wie vijf jongens en vijf meisjes. Zij is het zevende kind. Nadat zij de school verliet, is zij samen met haar ouders verhuisd naar plantage Vertrouwen te Commewijne. Daar heeft ze ongeveer een jaar gewoond. Ze is altijd huisvrouw geweest. Ook zij heeft als hobby’s hengelen en planten.

Het huwelijk is gearrangee­rd door de zus van Soeropawir­o en de broer van Wangsatana. Het echtpaar heeft vijf kinderen, van wie drie jongens en twee meisjes. Districtsc­ommissaris van Wanica-Noordwest Suraksha Sital-Hirasingh bracht de felicitati­es namens president Chandrikap­ersad Santokhi en first lady Melissa SantokhiSe­enacherry over aan het echtpaar. Het kreeg een bloemstuk, een oorkonde en een gesloten enveloppe.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname