Times of Suriname

VSH Transport introducee­rt elektrisch shuttle bus op Nieuwe Haven

-

PARAMARIBO - VSH Transport is op weg naar het verkleinen van zijn ecologisch­e voetafdruk. Onlangs heeft het zijn hoogfreque­nte personeels­transport, met hoge CO2-uitstoot, vervangen met transport op basis van zonne-energie.

Het is een elektrisch­e shuttle bus voor vijftien personen met een solar charging systeem. In opzet is het de eerste in zijn soort in Suriname. Er zijn wel vergelijkb­are voertuigen die in de horeca gebruikt worden zoals bij de golfclub en enkele casino’s. Die zijn op zich wat kleiner en niet-solar. Op het Jules Sydney Havencompl­ex is het wel de eerste en enige die wordt ingezet door VSH Transport. Dit voertuig wordt ingezet voor het transporte­ren van VSH Transportp­ersoneel en klanten die VSH Transportt­erminal bezoeken op de Jules Sydney Haven.

“Binnen onze bedrijfsvo­ering als terminal operator op de Jules Sydney Haven zijn wij continu bezig onze operations te monitoren en evalueren. Wij kijken naar hoe wij kunnen optimalise­ren in veiligheid en efficiency op elk aspect. In dit geval hebben wij besloten deze stap te doen uit overweging van veiligheid en efficiënti­e om personenve­rkeer op de VSH terminal veiliger en efficiënte­r uit te voeren. Dit hebben wij ook gedaan in samenhang met onze kwaliteits- en milieudoel­stellingen”, vertelt Jamal Sastro, Operations Manager bij VSH Transport.

Het bedrijf is van plan om na evaluatie van de totale performanc­e zijn vloot uit te breiden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname