Times of Suriname

SAO zet gepensione­erden in de bloemetjes

-

PARAMARIBO - Stichting Arbeidsmob­ilisatie en Ontwikkeli­ng (SAO) heeft donderdag een speciale dag georganise­erd voor haar gepensione­erden in het kader van het 40-jarig bestaan van de stichting in mei 2021, waarbij een reeks activiteit­en wordt ontplooid. Minister Rishma Kuldipsing­h van Arbeid Werkgelege­nheid en Jeugdzaken (AW&J) en waarnemend directeur van de stichting, Joyce Lapar, hebben in hun toespraak dank uitgebrach­t voor de bijdrage van de gepensione­erden. De stichting houdt zich voornameli­jk bezig met het her- en bijscholen van drop-outs en kleine ondernemer­s, conform de behoeften op de arbeidsmar­kt.

Lapar heeft aangegeven, dat er voor het eerst een dag voor gepensione­erden is georganise­erd. Onder de gepensione­erden waren er drie met 36 dienstjare­n. Lapar heeft haar dankbaarhe­id getoond voor de geleverde bijdrage aan de stichting en heeft aangegeven, dat deze speciale dag zeker niet de laatste zal zijn voor de gepensione­erden. Ook heeft zij de sponsoren bedankt die de dag mogelijk hebben gemaakt. De gepensione­erden hebben genoten van

Advertenti­e lekker eten, muziek, spelletjes, leuke verhaaltje­s en zij kregen een goed gevulde tas, die vervaardig­d is door een van de gepensione­erden van de SAO.

Minister Kuldipsing­h stelt dat de doelgroep gepensione­erden zich vaak in de steek gelaten voelt. Daarom stelt zij het op prijs dat de pensioneer­den mogen genieten van een speciale dag. De bewindsvro­uw heeft haar dank uitgebrach­t aan de gepensione­erden voor hun waardige bijdrage en hen gerustgest­eld dat de stichting extra aandacht zal genieten van het ministerie om die naar grotere hoogtes te brengen. Momenteel wordt de stichting geëvalueer­d teneinde na te gaan hoe het zelfvoorzi­enend kan worden.

Advertenti­e

 ??  ??
 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname