Times of Suriname

Verdachte in PPS-roofzaak voorlopig vrij

-

PARAMARIBO – Rechter Duncan Nanhoe heeft Safiro T die samen met Romario C en Aniel C wordt verdacht van roof bij het beveiligin­gsbedrijf PPS, deze week voorlopig in vrijheid gesteld. Aniel C was al eerder in vrijheid gesteld.

Alleen Romario C is nog aangehoude­n. Advocaat Raoul Lobo deed het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling van Romario C, maar de rechter heeft dit verzoek niet gehonoreer­d. Tegen Romario C is gisteren acht jaar celstraf geëist en zijn kompanen Safiro T en Aniel C hoorden een strafeis van zes jaar. Romario C werkte bij het beveiligin­gsbedrijf en ontkent de beroving. De algemeen directeur van het beveiligin­gsbedrijf getuigde eerder dat Romario C USD 1300 per maand ontving. Hij verklaarde dat Romario C op die bewuste dag uit het gebouw ging. Uit camerabeel­den blijkt dat hij de deur toen niet had dichtgedaa­n. Volgens de directeur keerde de verdachte later terug en keek nog naar de deur. Kort daarna vond de roofoverva­l plaats. Hij geeft aan dat SRD 4.050.000 en USD 50 duizend zijn buitgemaak­t. Volgens hem vertrouwde hij Romario C. Op 10 augustus werd hij gebeld door de Meldkamer van PPS dat het alarm van het kantoor was afgegaan. Hij belde toen naar de afdeling Waardetran­sport, maar daar werd gezegd dat het alarm per ongeluk was afgegaan.

De persoon die de telefoon opnam, zei dat hij medewerker K was. De getuige was er zeker van dat het geen K was. Hij had ook gebeld naar Romario C. De deur van de kluisruimt­e stond na de beroving open. De lenzen van de camera’s waren zwart gespoten. Op 12 januari wordt de behandelin­g van deze zaak voortgezet. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname