Times of Suriname

Explosie bij huis in Deventer, buren rechtop in bed

-

DEVENTER - Een ontsteking­sdraad ligt nog op de stoep. De stille getuige maakt duidelijk dat de explosie bij een woning in Deventer, zeker niet een ongelukje betrof. Wat er aan de hand is, is nog in ochtendnev­elen gehuld. De aanslag in de Leonard Springerla­an gebeurde rond 03.00 uur ’s nachts, schrijft de regionale krant De Stentor. De voordeur van het pand lag aan flarden. De bewoner was ongedeerd. Hij werd opgevangen bij buren en is ook al door de politie gehoord. De klap moet flinke indruk hebben gemaakt in de buurt, want het geluid zou tot in de wijde omgeving gehoord zijn. Brokstukke­n lagen over de straat verspreid. De aanslag heeft in de buurt flinke indruk gemaakt. Meerdere buurtbewon­ers kwamen na het incident de straat op gelopen, of hebben uit hun raam gekeken. “Je slaapt diep. En ineens vlieg je van slapend, naar rechtop staan van de schrik”, zei één van hen. “Een enorme explosie. Het leek wel een terroristi­sche aanslag. Toen ik het raam opende, kwamen de stank en de rondvliege­nde stukjes me tegemoet.”

Op dit moment is de recherche druk bezig met onderzoek. Volgens een fotograaf die al enige tijd aanwezig is in de straat, hebben agenten op enig moment lint om een Porsche gehangen, enige tijd nadat de straat zelf werd afgezet.

Woordvoerd­er Anne Coenen van de politie laat weten dat de Porsche niets met de zaak te maken heeft. “Als wij plaats delict-onderzoek doen spannen we linten. Ook bij deze auto. Maar hij is eigendom van iemand uit de buurt waarvan vaststaat dat deze in geen enkel verband staat met de zaak.”

(De Telegraaf)

 ??  ?? Ontsteking­sdraad op straat voor het huis waar de voordeur eruit ’geknald’ is. (Foto: De Telegraaf)
Ontsteking­sdraad op straat voor het huis waar de voordeur eruit ’geknald’ is. (Foto: De Telegraaf)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname