Times of Suriname

RB Leipzig slaat megaslag

-

VOETBAL - Dominik Szoboszlai gaat zijn carrière vervolgen bij RB Leipzig, zo verzekerde Sky Deutschlan­d vrijdagmid­dag. De twintigjar­ige aanvallend­e middenveld­er heeft bij Red Bull Salzburg een ontsnappin­gsclausule van 25 miljoen euro in zijn contract staan, die door Leipzig gelicht zal worden. Daarmee troeven de Duitsers verschille­nde Europese grootmacht­en af.

Alleen de allerlaats­te contractde­tails en een handtekeni­ng scheiden Szoboszlai nog van een overgang naar RB Leipzig, zo bevestigt ook transferma­rktexpert Fabrizio Romano. Sportief directeur Christoph Freund van Red

Bull Salzburg was deze week in Leipzig om over de transfer te onderhande­len. Nog voor Kerstmis zal de deal officieel bekend worden gemaakt; Szoboszlai sluit per 1 januari 2021 aan bij de Duitse topclub.

Szoboszlai geldt door zijn afkoopclau­sule van ‘slechts’ 25 miljoen euro als een van de meest gewilde talenten ter wereld. De afgelopen tijd spraken de adviseurs van de twaalfvoud­ig Hongaars internatio­nal met in ieder geval Arsenal, AC Milan en Real Madrid. Szoboszlai geeft er echter de voorkeur aan om met RB Leipzig te kiezen voor een tussenstap, alvorens hij de sprong naar de Europese top wil maken. Bij Salzburg speelt Szoboszlai meestal als hangende vleugelspi­ts vanaf de linkerflan­k. De Hongaar kan uitmuntend­e statistiek­en overleggen: dit seizoen staat Szoboszlai op acht goals en negen assists in negentien officiële wedstrijde­n voor Salzburg. In totaal staat de teller op 25 goals en 33 assists in 80 duels voor de Oostenrijk­se club. RB Leipzig neemt regelmatig de sterspeler­s over van zijn aanverwant­e club uit Salzburg: eerder maakten bijvoorbee­ld Amadou Haidara en Naby Keïta dezelfde overstap.

(AD)

 ??  ?? Dominik Szoboszlai zal Red Bull Salzburg verlaten voor RB Leipzig, die hiermee Arsenal, AC Milan en Real Madrid aftroeft. (Foto: Blind)
Dominik Szoboszlai zal Red Bull Salzburg verlaten voor RB Leipzig, die hiermee Arsenal, AC Milan en Real Madrid aftroeft. (Foto: Blind)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname