Times of Suriname

Holzken zorgt voor spectacula­ire rentree in Singapore

-

KICKBOKSEN - De fans van Nieky Holzken (36) moesten er ruim een jaar op wachten, maar The Natural is terug, en hoe: hij vermorzeld­e tegenstand­er Elliot Compton (31) al in de eerste ronde met een knock-out. De zevenvoudi­g wereldkamp­ioen uit Helmond besliste het gevecht in Singapore met een leverstoot. Het was voor Holzken zijn eerste partij sinds 25 oktober vorig jaar, toen verloor hij van Regian Eersel in een gevecht om de wereldtite­l. Daarna zou hij in februari tegen Compton al werken aan een revanche, maar door het coronaviru­s ging Singapore op slot. Vervolgens was het wachten, wachten en nog eens wachten voor Holzken, die mentaal op de proef werd gesteld. “Ik had helemaal geen doel, het was alleen maar trainen. Dat was zwaar.”

Holzken zou eigenlijk op 20 november al tegen Compton vechten, maar dat werd verschoven naar 11 december. Fans waren niet welkom in het Singapore Indoor Stadium in Kallang, Holzken mocht alleen schoonvade­r en trainer Sjef Weber meenemen. Ze sliepen wel ieder op een aparte kamer en de eerste vier dagen mochten ze alleen van die kamer af om voor en na de middag een uurtje te trainen, het eten werd voor de deur klaargezet.

Nadat de weging en de hydratatie­testen erop zaten, gingen Holzken en Weber ieder in een aparte taxi richting het stadion, waar de vechters na afloop niet mochten douchen. ONE Championsh­ip heeft strikte coronarest­ricties. Holzken liet zich er niet door afleiden en had ongeveer negentig tellen nodig voor de overwinnin­g. De Helmonder heeft nog een contract voor één partij, ONE wil graag met hem door en de verbinteni­s openbreken. Holzken heeft dat in beraad, hij is nog altijd de nummer één uitdager op de lijst in de lichtgewic­htdivisie (-77,1 kilo) van ONE.

(AD)

 ??  ?? Nieky Holzken (l) probeert met vuistslage­n zijn tegenstand­er op de grond te krijgen. (Foto: ESPN)
Nieky Holzken (l) probeert met vuistslage­n zijn tegenstand­er op de grond te krijgen. (Foto: ESPN)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname