Times of Suriname

Atlético favoriet in Madrileens­e derby

-

VOETBAL - De stadsderby tussen Real Madrid en Atlético Madrid staat zaterdag op het programma. Namens de thuisploeg blikte trainer Zinedine Zidane vooruit, terwijl aanvaller Vinícius Júnior een opmerkelij­ke anekdote deelde. De Koninklijk­e is regerend landskampi­oen en ontvangt zaterdag de stadgenoot die vorig seizoen derde werd op zeventien punten achterstan­d van Real. Vooralsnog zijn de rollen in La Liga echter omgedraaid. Atlético staat bovenaan, de historisch gezien grote broer staat vierde met al negen verliespun­ten meer. En dus kan Zidane niet anders dan toegeven: “Ja, natuurlijk zijn zij een van de favorieten om de titel te winnen.”

De kritiek op Zidane en het dit seizoen worstelend­e Real komt niet uit de lucht, maar toch heeft de Fransman vertrouwen in de clash met Atlético. “In iedere wedstrijd willen we laten zien wat we kunnen, zonder te denken dat we zomaar de titel zullen winnen. We zijn wél de regerende landskampi­oen en we willen verdedigen wat we vorig jaar hebben gewonnen. Dat zullen we tot het bittere eind proberen. Ik heb geen enkele twijfel bij onze toewijding. Dit zijn de mooie wedstrijde­n. We moeten genieten en alles geven, in plaats van bezig te zijn met wat erna kan gebeuren. Deze spelers zijn tot uitzonderl­ijke dingen in staat.”

Ook aanvaller Vinícius Júnior blikte vooruit. Hij deelde een smakelijke anekdote van een tijd geleden, toen hij als piepjong talent nog maar net in Spanje speelde. “Ik dacht dat de rivaliteit er vooral tussen de eerste elftallen was, totdat ik met Real B tegen Atlético B speelde. Ze schopten me, maakten meer dan twintig overtredin­gen op me en probeerden me zelfs te bijten, maar uiteindeli­jk kreeg ík daarbij geel...” Maar, zo sluit hij hoopvol af: “Sinds ik bij Real Madrid zit, heb ik nog nooit verloren van Atlético. Laten we hopen dat dat zo blijft.

(AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname