Times of Suriname

Digicel upgradet netwerk voor sneller internet

-

PARAMARIBO - Digicel heeft zijn netwerk geüpgraded waardoor het hogere netwerksne­lheden aan zijn klanten kan aanbieden. De overstap naar het nieuwe netwerk, LTEnetwerk, moet vandaag een feit zijn. De kosten die hiermee gepaard gingen, zijn USD 20 miljoen.

“Voor het overgrote deel van onze klanten zal de overstap naar het LTE-netwerk van Digicel niet alleen een heel nieuwe wereld van entertainm­ent en digitale betrokkenh­eid openen, maar ook mogelijkhe­den voor het gehele land. McKinsey heeft een onderzoek uitgevoerd, dat heeft aangetoond dat slechts een 10 procent hogere breedbandp­enetratie kan resulteren in een stijging van het BBP van een land tot 1,4 procent. We zijn er trots op dat we deze verbeterin­gen in heel Suriname kunnen helpen realiseren, en op dit moment hebben we 60 procent LTE-dekking in gebieden als Paramaribo en Wanica, en we zullen dat in de komende maanden verder uitbouwen”, zei Deonarine Gopaul, Digicel-CEO voor Suriname.

Gopaul legde verder uit dat naast het aanbieden van een sneller en sterker LTEnetwerk als een Digitale Operator, het app-aanbod en de onlangs geïntroduc­eerde Digicel Prime Bundels, een combinatie van functies en diensten bieden die klanten helpen hun beste digitaal leven te ervaren. De Digicel Prime Bundels bevatten minuten en berichten, en toegang tot Digicels reeks van zeven apps. Op een Digicel Prime Bundel heeft elke app binnen het ecosysteem een royale hoeveelhei­d toegewezen data, plus een aanzienlij­ke hoeveelhei­d any-use data die gebruikt kan worden voor apps die niet in de bundel zijn opgenomen.

Inbegrepen in de reeks van zeven apps zijn BiP voor gemodernis­eerde berichtgev­ing, video- en spraakopro­epen, gaming en marktplaat­sen, Billo voor cloudopsla­g, D’Music voor muziek, GoLoud voor 10 lokale radiostati­ons en podcasts, PlayGo voor tvstreamin­g en SportsMax voor alles wat te maken heeft met sport. En op dat alles is er de MyDigicel-app: Digicels zelfzorgbe­stemming.

“We zijn enorm verheugd dat wij in staat zijn de roep van onze klanten om snel internet, te kunnen beantwoord­en”, zei de Digiceltop­per enthousias­t. “En nu zijn we enorm trots om bekend te maken dat, met ons verbeterd netwerk, de mensen van Suriname hun digitale ervaring kunnen verrijken met onze apps. Met onze Digicel Prime Bundels zorgen we ervoor dat onze klanten meer kunnen genieten van de dingen waar ze van houden.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname