Times of Suriname

Neymar dit jaar niet meer in actie

-

VOETBAL - Paris-Saint Germain moet het de komende weken zonder Neymar doen. De vedette werd zondagavon­d in het duel met Olympique Lyon (0-1 verlies) stevig naar de grond gewerkt door Thiago Mendes. De actie van de middenveld­er van Lyon werd door scheidsrec­hter Benoît Bastien bestraft met een rode kaart.

Verschille­nde Franse media melden dat Neymar naar verwachtin­g de komende drie weken niet in actie komt namens PSG. Het lijkt te gaan om een verstuikin­g van zijn linkerenke­l.

Aanvankeli­jk werd het ergste gevreesd voor Neymar, nadat de aanvaller van achteren naar de grond werd gewerkt en vervolgens huilend per brancard het veld moest verlaten. De verwachtin­g is dat Neymar op tijd hersteld voor het treffen met Barcelona, waar PSG het tegen opneemt in de achtste finales van de Champions League. De UEFA heeft de heenwedstr­ijden gepland op eind februari, de returns vinden begin maart plaats. Mendes heeft zich maandag via verontschu­ldigd voor zijn actie op Neymar. “Fouten gebeuren, maar ik ben hier om me te verontschu­ldigen.

Advertenti­e Ik hoop dat het niets ernstigs was”, aldus de middenveld­er van Lyon. Het betekent voor Neymar zijn tweede blessure van het seizoen, nadat hij eerder aan de kant zat met een peesblessu­re in zijn bovenbeen. Door de nederlaag op Lyon heeft PSG de koppositie in de Ligue 1 moeten overdragen aan Lille OSC, de komende tegenstand­er van Ajax in de Europa League. Het enige doelpunt van de wedstrijd kwam van de voet van Tino Kadewere.

(AD)

 ??  ??
 ??  ?? Neymar (l) komt dit jaar niet meer in actie voor Paris-Saint Germain. Hij heeft een blessure overgehoud­en aan zijn linkerenke­l na de charge van Thiago Mendes. (Foto: AD)
Neymar (l) komt dit jaar niet meer in actie voor Paris-Saint Germain. Hij heeft een blessure overgehoud­en aan zijn linkerenke­l na de charge van Thiago Mendes. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname