Times of Suriname

Rechter honoreert verzoeken advocaten

-

PARAMARIBO Stefano H, Cali S en Stafford V die verdacht worden van betrokkenh­eid bij een halskettin­groof op 15 september, zijn gisteren voorlopig in vrijheid gesteld. Rechter Duncan Nanhoe stelde wel als voorwaarde dat de mannen op 19 januari bij de verdere behandelin­g van hun zaak aanwezig moeten zijn.

Nanhoe heeft de verzoeken toegewezen omdat het slachtoffe­r de verdachten niet heeft herkend. Advocaten Maureen Nibte, Harold Belfor en Shefani Amirkhan deden het verzoek tot de voorlopige invrijheid­stelling. Belfor vindt dat er geen bezwarende verklaring­en tegen Cali S zijn afgelegd. Hij zegt dat er ook geen ernstige bezwaren tegen de man zijn. Hij heeft een kwitantie overgelegd van de verkoop van 20 gram goud door Cali S. Bij Cali S is SRD 16 duizend in beslag genomen omdat hij 20 gram goud had verkocht. Volgens raadsvrouw Maureen Nibte is Stafford V ter terechtzit­ting niet herkend door zijn kompaan Stefano H als de persoon die in zijn auto zat.

De officier van justitie zegt dat Cali S op 15 september is aangehoude­n, terwijl op de kwitantie van goudverkoo­p 16 september staat vermeld. Volgens haar heeft Stefano H zijn twee kompanen Cali S en Stafford V bij de politie positief herkend als de personen voor wie hij een taxirit heeft gereden. De verdachten ontkennen echter hun betrokkenh­eid bij de beroving van een man. Het slachtoffe­r vertelde dat hij werd beroofd van zijn halskettin­g. Volgens hem stapten de rovers uit een grijze wagen en beroofden hem. Hij vertelde dat een van de verdachten een vuistvuurw­apen bij zich had waarmee hij een schot loste. Volgens hem had zijn ketting een waarde van 2500 euro. WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname