Times of Suriname

Japanse ‘Twitterkil­ler’ ter dood veroordeel­d

-

JAPAN - Een man die in Japan via sociale media contact legde met jonge mensen die zelfmoord overwogen en ze vermoordde, is ter dood veroordeel­d wegens meervoudig­e moord. De 30-jarige Takahiro Shiraishi, berucht geworden als de ‘Twitterkil­ler’, bekende in het proces dat hij negen mensen in de leeftijd van 15 tot 26 jaar heeft gedood. Hij voerde als rechtvaard­iging aan dat ze dood wilden en dat hij ze hielp en er zo geen sprake van moord was. Shiraishi legde contact door aan te bieden te helpen bij de zelfmoord en beweerde zelfs bereid te zijn samen te sterven. Hij werd drie jaar geleden gearrestee­rd nadat een 23-jarige vrouw verdween en verdachte contacten op haar Twitter-account werden aangetroff­en. Het spoor leidde naar het appartemen­t van Shiraishi in een buitenwijk van Tokio. De politie liet een vrouw een afspraak voor haar zelfmoord met hem maken om achter het adres te komen.

De politie trof in het appartemen­t negen zwaar toegetakel­de lichamen en talrijke botten en andere lichaamsde­len aan in onder meer de vrieskast en koeltassen. Acht van de gevonden slachtoffe­rs waren tienermeis­jes en jonge vrouwen. Japan heeft relatief veel zelfmoorde­n per jaar, circa 20.000.

Executies in Japan worden uitgevoerd door ophanging. Terdoodver­oordeelden worden niet als gewone gevangenen behandeld. Ze hebben vrijwel geen menselijk contact en missen voorrechte­n die andere gevangenen wel hebben. (De Telegraaf)

 ??  ?? De 30-jarige Takahiro Shiraishi, de ’Twitterkil­ler’, bedekt zijn gezicht. (Foto: De Standaard)
De 30-jarige Takahiro Shiraishi, de ’Twitterkil­ler’, bedekt zijn gezicht. (Foto: De Standaard)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname