Times of Suriname

Ares Design Wami Lalique Spyder is los

-

Coachbuild­er Ares Design heeft weer een met retrodesig­n doorspekte creatie gepresente­erd. Het bedrijf stelt de Wami Lalique Spyder aan het digitale daglicht voor, een tot twaalf stuks gelimiteer­de klassiek ogende tweezitter.

Ares Design is een coachbuild­er met een grote voorliefde voor klassiek autodesign. Het bedrijf kennen we onder meer van de als

Ares Panther gereïncarn­eerde De Tomaso Pantera en van verbouwde Ferrari’s en Bentley’s. Het nieuwste wapenfeit van Ares Design is de Wami Lalique Spyder, een tweezits cabrio waarvoor Ares Design de Franse fabrikant van onder meer kristallen sieraden Lalique heeft aangehaakt.

De Ares Design Wami Lalique is volgens zijn scheppers een roadster waarvan het ontwerp geinspiree­rd is op dat van Italiaanse open tweezitter­s uit de jaren vijftig. De Wami Lalique ademt een bijna Maserati-achtige sfeer. De open nieuwkomer heeft een opvallende uit twee delen bestaande grille, chroomkleu­rige uitlaatein­dstukken en chroomkleu­rige accenten op onder meer de zijspiegeo­s, in de voorscherm­en, op de flanken en in de motorkap. De koets is vervaardig­d uit zowel aluminium als koolstofve­zel. De invloed van kristalboe­r Lalique komt in het interieur tot uiting. Op onder meer de deurpanele­n en de middencons­ole zijn kristallen van het Franse fabrikant geplaatst. Centraal op het dashboard staat, indien uitgeschov­en, een breed touchscree­n om de moderne klassieker wat modern vermaak mee te geven.

Het is vooralsnog niet helder met welke auto de Wami Lalique Spyder zijn techniek deelt. Op deze digitale tekeningen is in ieder geval te zien dat de auto leverbaar is met een automaat, maar ook met een handgescha­kelde transmissi­e. Ares Design meldt dat het slechts twaalf exemplaren bouwt. De orderboeke­n zijn al geopend, de prijs is op aanvraag.

 ??  ?? (AutoWeek)
(AutoWeek)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname