Times of Suriname

Quarantain­eplichtige loopt lekker vrij rond

-

PARAMARIBO - Een man die met vakantie uit Nederland is gekomen en in quarantain­e hoort te zijn, loopt vrij rond en brengt lekkers rond voor zijn familieled­en. Hij heeft betaald voor bewaking thuis, maar het bewakingsb­edrijf is na een dag vertrokken, met als gevolg dat de man vrijelijk de plek kan verlaten, en zelfs een feest heeft bezocht.

De Nederlande­r vertelt dat hij normaal over straat gaat en een trui met lange mouwen aandoet, waardoor het quarantain­ebandje niet zichtbaar is. “Ik doe normaal mijn inkopen, omdat ik mij niet ziek voel.” Hij vraagt zich af waarom personen in quarantain­e moeten als zij toch niet worden gecontrole­erd, terwijl zij wel betalen voor beveiligin­g.

De krant verneemt van andere bronnen dat in een resort waar personen in quarantain­e zijn ondergebra­cht het ook niet zo nauw wordt genomen met de regels. Een bewakingsb­edrijf houdt hier dagelijks voor enkele uren de wacht. Het moment dat de dienstdoen­de bewaker vertrokken is, verlaten de personen van dit quarantain­eadres hun plek met de taxi. Ze komen terug kort voor het uur dat het bewakingsb­edrijf zich weer aanmeldt.

Enkele dagen terug heeft minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid een waarschuwe­nd geluid laten horen richting bedrijven die betrokken zijn bij de bewaking van buitenland­ers. Volgens hem gaat er nog steeds veel mis, omdat de klachten binnen blijven komen vanuit de samenlevin­g. De minister zegt dat het intrekken van de vergunning niet uitgeslote­n is als de bewakingsb­edrijven hun werk niet serieus nemen.

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname