Times of Suriname

Voorzitter Bee vraagt christenen in gebed te blijven

-

PARAMARIBO - Geestelijk­e leiders van verschille­nde kerken hebben het parlement gisteren samen met hun achterban een petitie aangeboden. Hierin is hun misnoegen kenbaar gemaakt over de recente COVID-19 beperkende maatregele­n, die door de regering zijn genomen.

“De pandemie is een uitdaging voor ons allen. Daarom vraag ik u om in gebed te blijven”, reageerde de voorzitter van De Nationale Assemblee. In de kerstperio­de wordt de komst van de Zoon van God, Jezus Christus, naar deze aarde, een van de meest belangrijk­ste perioden van het jaar, gevierd. De geestelijk­en schrijven in de petitie dat zij zich volop hebben voorbereid om dit feest, met inachtnemi­ng van alle voorgeschr­even COVID-19-protocolle­n, te vieren in de verschille­nde gebedshuiz­en. De petitionar­issen vinden dat zij van het ene op het andere moment onaangenaa­m zijn verrast met een maatregel, waarbij niet meer dan tien personen bij elkaar mogen komen. Dit komt erop neer dat de kerkdeuren gesloten moeten blijven, wat als zeer onsmakelij­k wordt ervaren.

Voorzitter Bee zegt dat de regering samen met de parlementa­ire COVID-19commissi­e goed heeft nagedacht voordat de beslissing voor het vervroegen van de avondklok van 21.00 uur naar 19.00 uur in het weekend is genomen. “Het besluit om een week op de rem te trappen is genomen na de toename van het aantal besmetting­en”, zegt de assembleev­oorzitter. Verder heeft de voorzitter de geestelijk­en gezegd, dat de commissie het erop aanstuurde om de gebedshuiz­en open te houden, ervan uitgaande dat die veilig waren en er geen besmetting­sgevallen daar waren. Echter, het COVID-19manageme­ntteam heeft erop gewezen dat van de laatste besmetting­sgevallen zeker vier personen uit kerken afkomstig zijn. De parlements­voorzitter heeft de petitionar­issen erop gewezen, dat er bijna een oplossing is, maar hij vroeg om nog wat geduld. “Vrijheid van godsdienst is immers een recht”, aldus Bee.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname