Times of Suriname

Onmiddelli­jke invrijheid­stelling verdachte gelast

-

PARAMARIBO Rechter Lydia Ravenberg heeft gisteren de onmiddelli­jke invrijheid­stelling gelast van Rodney B. Ze zegt dat de man op 4 maart weer in de rechtszaal moet verschijne­n. Dan zal er vonnis worden gewezen in zijn zaak.

Rodney B wordt ervan verdacht op 26 oktober sieraden van zijn werkgever te hebben meegenomen. Het Openbaar Ministerie kwam echter niet tot het bewijs en eiste vrijspraak.

De benadeelde vertelde dat de verdachte als interieurv­erzorger in zijn juweliersz­aak werkte. Hij rookte een sigaret buiten, terwijl de verdachte in de winkel werkte. Hij had in een van de zakken van een blauwe jeansbroek een staaf goud van 17 gram achtergela­ten, maar die werd gestolen. Op 27 oktober ontdekte hij de diefstal. Volgens hem zou de moeder van de verdachte hem hebben gebeld dat zij bereid was de gestolen sieraden te vergoeden. Een broer, Rafael N, zou hem ook hebben gebeld om Rodney B te brengen naar een goudopkoop­bedrijf. De moeder en broer ontkennen echter de benadeelde te hebben gebeld. Nadat de sieraden waren gestolen, is Rodney B gezien met een telefoon ter waarde van SRD 5000 en nieuwe kleding.

Rodney B ontkende op de zitting schuldig te zijn. Bij de hulpoffici­er van justitie heeft hij de diefstal van een staaf goud van 15 gram bekend, maar bij het Parket, de rechter-commissari­s en ter terechtzit­ting ontkende hij dit.

WJ

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname