Times of Suriname

Manchester City wil fors bedrag voor Nederlands talent

-

VOETBAL - Jayden Braaf lijkt op weg naar de uitgang bij Manchester City. De Daily Mail schrijft dat er frictie is ontstaan tussen de achttienja­rige aanvaller en de Engelse grootmacht, waardoor men overweegt hem in januari van de hand te doen. Voetbalzon­e weet dat er momenteel Nederlands­e, Belgische en Duitse clubs nadrukkeli­jke belangstel­ling hebben voor Braaf.

Braaf zette in de zomer van 2019 nog zijn handtekeni­ng onder een driejarig contract bij Manchester City, dat hem nog tot medio 2022 aan de Engelse topclub verbindt.

Bij the Citizens wordt de aanvaller beschouwd als de ‘nieuwe Jadon Sancho’ en er werd hem recent een aanbieding voorgescho­teld om zijn verbinteni­s nog eens open te breken. Dat Braaf niet op deze aanbieding besloot in te gaan, heeft voor interne spanningen gezorgd. Ondanks dat hij volledig fit is, behoort hij de laatste tijd niet tot de wedstrijds­electie van Manchester City Onder23.

Er bestond tevens de verwachtin­g bij Braaf dat hij dit seizoen op regelmatig­e basis zou meetrainen met de hoofdmacht, maar ook die kansen zijn de laatste tijd geslonken.

Al met al heeft de jeugdinter­national daardoor het gevoel gekregen dat de kansen bij Manchester City beperkt zijn, waardoor hij zijn zinnen heeft gezet op een winterse transfer. Er zou reeds gesproken zijn met verschille­nde clubs uit Nederland, België en Duitsland. Manchester City is eventueel bereid mee te werken aan een tijdelijk vertrek, maar zou momenteel het meest voelen voor een definitief afscheid.

The Citizens mikken op een transferso­m van negen miljoen euro en hopen tevens een terugkoopo­ptie in een eventuele overeenkom­st op te nemen. Manchester City haalde Braaf in de zomer van 2018 weg bij PSV en de afgelopen jaren speelde hij in de U18, U19 (het Youth Leagueteam) en de U23. Eerder maakte Braaf ook deel uit van de jeugdoplei­ding van Ajax en de Amsterdamm­ers waren twee jaar geleden evenals Manchester United, Chelsea, Bayern München, West Ham United, Swansea City en Aston Villa geïnteress­eerd toen hij bij PSV vertrok. Een jaar geleden waren Bayer Leverkusen, RB Leipzig, Borussia Dortmund en Borussia Mönchengla­dbach concreet in de markt voor Braaf. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname