Times of Suriname

ABN AMRO-toernooi in wachtkamer

-

TENNIS - De organisati­e van ABN AMRO World Tennis Tournament in Rotterdam verwacht op korte termijn te horen wat de nieuwe data van het evenement worden. Daar staat een vraagteken achter nu het Australian Open verschoven is.

“De ATP is die puzzel aan het oplossen. We hebben er alle vertrouwen in dat dat goedkomt”, zegt een woordvoerd­er van het toernooi in Rotterdam, dat normaal gesproken van 6 tot en met 14 februari gehouden zou worden. Het Australian Open is vanwege de coronacris­is echter met drie weken uitgesteld en begint nu in de week dat in Rotterdam gespeeld zou worden. Het Nederlands­e ATPtoernoo­i gaat gewoon door, maar in een andere week. “We wisten dat dit eraan zat te komen”, zegt de woordvoerd­er over de verschuivi­ng van het Australian Open, die gevolgen heeft voor de hele tenniskale­nder in het voorjaar van 2021.

“Ons toernooi gaat door, we hopen aan het einde van de week te weten wanneer. Het enige wat voor ons belangrijk is, is dat we niet te dicht op het Australian Open zitten. De tennissers moeten wel de kans krijgen om goed te herstellen.”

De organisati­e heeft diverse scenario’s klaarligge­n, ook wat betreft wel of geen publiek in Ahoy. “We houden met alle scenario’s rekening, van geen publiek tot publiek op 1,5 meter”, aldus de woordvoerd­er.

“In dat geval kunnen we 3.000 à 3.500 mensen kwijt langs de baan. We laten ons wat dit betreft sturen door de overheid: wat mag wel en wat mag niet? Dat zien we tegen die tijd wel.”

Het toernooi in Rotterdam werd dit jaar voor de tweede keer op rij gewonnen door de Fransman Gaël Monfils. Voor de komende editie zijn voorlopig alleen Daniil Medvedev en het Italiaanse talent Jannik Sinner vastgelegd. (NS)

 ??  ?? Quincy Promes (r), die momenteel verwikkeld is in een steekincid­ent, krijgt steun van Dusan Tadic (l). (Foto: Goal)
Quincy Promes (r), die momenteel verwikkeld is in een steekincid­ent, krijgt steun van Dusan Tadic (l). (Foto: Goal)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname