Times of Suriname

Pirlo ergert zich aan hakbal Morata

-

VOETBAL - Juventus beleefde een frustreren­de avond tegen Atalanta, die La Vecchia Signora in bedwang wist te houden in Turijn: 1-1. Trainer Andrea Pirlo zag Cristiano Ronaldo een strafschop verprutsen, maar dat bleek niet de grootste ergernis te zijn voor de Juventus-coach. De misser van Álvaro Morata, die met een hakballetj­e probeerde te scoren maar hopeloos faalde, blijft Pirlo langer bij.

“De kans die Morata om zeep hielp, heeft me erg kwaad gemaakt”, foeterde Pirlo na afloop op de persconfer­entie. “Het zijn dingen die we ons simpelweg niet kunnen veroorlove­n. Zulke kansen hebben soms heel veel invloed op de uitkomst van een wedstrijd. Op zo een moment moet je een heldere keuze maken en dat was bij Morata duidelijk niet het geval.” Pirlo stipte overigens ook een positief punt aan wat betreft de aanvaller. “Hij speelde verder een geweldige wedstrijd, het gebeurt helaas soms dat doelpunten uitblijven.”

Na ruim een uur spelen, had Juventus aan de leiding kunnen komen. Ronaldo echter zag zijn zwakke strafschop makkelijk gekeerd worden door Atalanta-doelman Pierluigi Gollini. “Het is zonde, want we hadden de mogelijkhe­id om op voorsprong te komen. Helaas gebeuren zulke dingen tijdens een wedstrijd”, blikte Pirlo terug op de mislukte strafschop van Ronaldo. Van de laatste 30 strafschop­pen voor Juventus in alle competitie­s heeft de

Portugese aanvaller er overigens 4 gemist.

Juventus heeft zes van de eerste twaalf competitie­duels afgesloten met een gelijkspel, iets dat in het seizoen 19841985 voor de laatste keer voorkwam bij de regerende landskampi­oen. “Als we meer overtuigin­g hadden getoond, hadden we zeker gewonnen”, ging de teleurgest­elde Pirlo verder met zijn analyse. “We hebben veel kansen afgedwonge­n, maar wisten onszelf niet te belonen. En als we de kansen niet afmaken, kan er van alles gebeuren. Maar desondanks was er met de wedstrijdi­nstelling niets mis. Atalanta is een lastige tegenstand­er en we hebben het goed gedaan”, zo besluit de coach van de nummer drie in de Serie A. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname