Times of Suriname

Man United pal achter Cavani na aanklacht FA

-

VOETBAL - De FA heeft Edinson Cavani officieel in staat van beschuldig­ing gesteld. De aanvaller van Manchester United reageerde onlangs met de woorden ‘gracias, negrito’ (dankjewel zwarte) op een felicitati­e van een vriend op Instagram na zijn winnende treffer tegen Southampto­n (2-3). Cavani overtrad hiermee de regels van de Engelse voetbalbon­d en de spits uit Uruguay hangt volgens The Times een schorsing van drie wedstrijde­n boven het hoofd, al wil de FA daar nog geen specifieke uitspraken over doen.

Manchester United staat in de breed uitgemeten kwestie pal achter Cavani, zo blijkt uit een statement dat donderdag is afgegeven door de clubleidin­g. “Al onze spelers zetten zich volledig in bij de strijd tegen racisme. Samen met de FA, overheidsi­nstellinge­n en verschille­nde organisati­es, en ook met onze eigen campagnes, blijven wij vechten voor deze zaak. We zijn inmiddels op de hoogte van de aanklacht van de FA richting Cavani na diens reactie via sociale media op de felicitati­e van een vriend na afloop van het duel met Southampto­n.”

Dat er opzet zou zijn in de veelbespro­ken reactie van Cavani is volgens Manchester United pertinent onjuist. “Edinson en de club hebben eerder al duidelijk gemaakt dat er geen enkele kwade bedoeling achter zijn boodschap zat. Edinson heeft dan ook excuses aangeboden en de bewuste boodschap op sociale media verwijderd, zodra duidelijk werd dat zijn woorden verkeerd uitgelegd konden worden. Wij nemen deze beslissing van de FA nu in beraad.”

Manchester United en Cavani hebben tot 4 januari de tijd om een reactie te geven op de door de FA uitgevaard­igde aanklacht. De inmiddels 33-jarige aanvaller miste overigens de laatste paar wedstrijde­n van the Red Devils wegens blessurele­ed. De verwachtin­g is dat Cavani op korte termijn weer aansluit bij de selectie van manager Ole Gunnar Solskjaer. (VP)

 ??  ?? Edison Cavani kan op de steun rekenen van Manchester United, dat het niet eens is dat de FA de aanvaller in staat van beschuldig­ing heeft gesteld voor racisme. (Foto: AD)
Edison Cavani kan op de steun rekenen van Manchester United, dat het niet eens is dat de FA de aanvaller in staat van beschuldig­ing heeft gesteld voor racisme. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname