Times of Suriname

Nikkei stijgt licht na steunbelof­te van Fed

-

TOKYO - De aandelenbe­urs in Japan is gisteren met een kleine winst geëindigd. De belofte van de Federal Reserve (Fed) om de Amerikaans­e economie te blijven ondersteun­en stelde beleggers gerust. De Fed hield verder de rente en het lopende opkoopprog­ramma voor obligaties ongemoeid. De hoop op een brexitdeal in Europa en een mogelijk akkoord over extra coronasteu­npakket in de Verenigde Staten boden eveneens steun aan de handel.

De aanhoudend­e stijging van het aantal coronabesm­ettingen in Japan hield de winsten echter beperkt. De toonaangev­ende Nikkei in Tokio ging met een plusje van 0,2 procent de dag uit op 26.806,67 punten. Levensverz­ekeraar Japan Post Insurance maakte een koersspron­g van 9,8 procent. Volgens mediaberic­hten wil het bedrijf voor 2,9 miljard dollar aan eigen aandelen terugkopen van het moederbedr­ijf Japan Post Holdings, dat 3,4 procent steeg. Farmaceut Fujifilm Holdings zakte 3,1 procent. Persbureau Kyodo News meldde dat de Japanse overheid tot de conclusie is gekomen dat de werkzaamhe­id van het griepmedic­ijn

Avigan als een behandelin­g voor COVID-19, de ziekte die wordt veroorzaak­t door het coronaviru­s, niet kan worden aangetoond. De andere belangrijk­e beursgraad­meters in de Aziatische regio gingen eveneens overwegend vooruit. De hoofdindex in Shanghai noteerde tussentijd­s 1 procent hoger en de Hang Seng-index in Hongkong klom 0,3 procent. De All Ordinaries in Sydney kreeg er 1,2 procent bij. De Australisc­he werklooshe­id nam in november af tot 6,8 procent, van 7 procent in oktober. De Kospi in Seoul bleef achter met een kleine min van 0,1 procent.

( De Telegraaf)

 ??  ??

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname