Times of Suriname

Alle COVID-19-maatregele­n verscherpt

-

PARAMARIBO – Vanaf 22 december om 00.00 uur geldt een uitgaansve­rbod van 19.00 uur tot 05.00 uur. Het samenschol­ingverbod is bijgesteld tot 10 personen en aan de samenlevin­g wordt gevraagd om alleen uit huis te gaan als dit noodzakeli­jk is of voor een medisch spoedgeval. Alle overheidsk­antoren, met uitzonderi­ng van enkele essentiële diensten, zijn tot nader order gesloten en de hygiëne- en veiligheid­smaatregel­en worden streng aanbevolen.

Alle internatio­nale commerciël­e vluchten worden tot nader order ook stopgezet en deze week zullen alleen nog repatriati­evluchten worden uitgevoerd. Bedrijven kunnen voor essentiële diensten wel een aanvraag indienen bij de regering voor chartervlu­chten, maar deze zullen van geval tot geval worden behandeld voor het verkrijgen van toestemmin­g. Binnenland­se vluchten worden voorlopig nog voortgezet, maar al deze vluchten worden nauwkeurig gemonitord door het COVID-19 Outbreak Management­team.

Het is vanaf nu weer verboden om feesten, huisfeeste­n en andere publieke evenemente­n te organisere­n en alle eerder gegeven toestemmin­gen voor zulke evenemente­n komen te vervallen. Rouwdienst­en en uitvaartbi­jeenkomste­n zijn wel toegestaan, maar met niet meer dan 10 personen. Alle sportactiv­iteiten, contactspo­rten, dansschole­n, fitnesscen­trums, gyms, sportgeleg­enheden en andere sportactiv­iteiten zijn tot nader order ook niet meer toegestaan.

Casino’s, gok- en kansspelka­ntoren, nachtclubs, bars, bordelen, recreatieo­orden, publieke ruimtes voor recreatie, haar- en beautysalo­ns, barbershop­s, nagelstudi­o’s en andere commerciël­e gelegenhed­en moeten tot nader order sluiten. Bij restaurant­s en horecabedr­ijven is vanaf nu alleen afhaal of bezorging toegestaan, bij de markten mogen alleen een beperkt aantal bezoekers zich in de ruimte begeven en het openbaar vervoer is voorlopig nog toegestaan met strenge naleving van de protocolle­n.

“Over de kerstvieri­ng bij de kerken gaan wij de komende dagen nog verder evalueren en dan met advies komen hoe kerkganger­s op gepaste wijze hun kerstvieri­ng alsnog kunnen doen.” “Het is een vervelende periode voor iedereen en wij snappen dat de mensen zich beperkt en gesloten voelen. De regering wil de sfeer niet verpesten of met opzet de mensen bij de jaarwissel­ing beperken, maar deze maatregele­n zijn op dit moment noodzakeli­jk om de verdere verspreidi­ng van het virus zoveel mogelijk tegen te gaan”, zegt Ramadhin.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname