Times of Suriname

Regionaal Ziekenhuis Wanica bijna vol

-

PARAMARIBO – Het Regionaal Ziekenhuis Wanica is op dit moment bijna vol. Ongeveer 150 personen die deze week positief zijn getest op COVID-19, zijn allen in dit ziekenhuis in isolatie geplaatst of opgenomen voor medische behandelin­g.

Minister Amar Ramadhin van Volksgezon­dheid zei gisteren tijdens de persconfer­entie dat het Regionaal Ziekenhuis Wanica weliswaar een ‘dedicated ziekenhuis’ is tegen COVID-19, maar dat er weer zoveel mogelijk plekken bij andere ziekenhuiz­en en instelling­en vrijgemaak­t zullen moeten worden, als deze trend van besmetting­en zich de komende periode

blijft voordoen.

Gisteren is er aan alle andere ziekenhuiz­en in het land gevraagd, om alvast zoveel mogelijk ruimte te creëren op hun intensive care units en andere afdelingen voor de behandelin­g van COVID19-patiënten. Ook de isolatiepl­ekken zoals de tent die was opgezet voor het Regionaal

Ziekenhuis Wanica en voor de Kamer van Koophandel en Fabrieken (KKF) worden weer gereedgema­akt om mensen op te vangen.

Ramadhin zegt ook dat er weer een beroep wordt gedaan op medische specialist­en en gezondheid­swerkers om zich zoveel mogelijk ter beschikkin­g te stellen voor de zorg van COVID-19-patiënten.

“Medische studenten, gezondheid­swerkers en specialist­en die een bijdrage willen leveren om het virus in het land tegen te gaan, kunnen zich ook aanmelden. Er is officieel ook een oproep geplaatst dat wij zoveel mogelijk weer opzoek zijn naar mensen die een handje willen helpen”, zegt de minister.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname