Times of Suriname

“Succes Boeing moet juiste signaal geven”

-

PARA - Minister Albert Jubithana van Transport, Communicat­ie en Toerisme (TCT) heeft zondag afgezien van het verwelkome­n van de Boeing 777 uit Amsterdam. De reden hiervan is het stijgende aantal COVID-19-besmetting­en. De minister vraagt de raad van commissari­ssen en de directie om begrip hiervoor op te brengen. “Ook met dit succes moeten wij het juiste signaal afgeven. We moeten de COVID-19-stijgingen tegengaan en meer dan ooit onze gezondheid voorop stellen.”

Als minister is hij bijzonder verheugd dat de B-777 na ruim een jaar eindelijk is gecertific­eerd en haar eerste officiële vlucht heeft gemaakt op de Mid-Atlantisch­e route. “Laten wij alle krachten bundelen om geleidelij­k aan stappen voorwaarts te maken en de SLM weer te maken tot onze ‘Trusted Wings’.”

De bewindsman wil de Surinaamse Luchtvaart Maatschapp­ij (SLM) tot een succesverh­aal maken. Dit moet het bewijs zijn dat Surinamers ook in staat zijn topprestat­ie te leveren. Minister Jubithana vraagt daarom om alle ego’s opzij te zetten en het bedrijfsbe­lang voorop te stellen. Hij stelt teamspirit als randvoorwa­arde hiervoor.

Zonder verantwoor­delijkheid, liefde, loyaliteit, respect, toewijding, gedrevenhe­id, profession­aliteit, commerciël­e instelling en eerlijkhei­d zal dat naar zeggen van de minister niet lukken. Hij roept het personeel op om plichtsbes­ef om te zetten in concrete acties. “Met dit nieuwe beleid toont de regering ook bereidwill­igheid en daadkracht om samen nieuwe kansen te creëren en nieuwe samenwerki­ngen aan te gaan. In dit kader verwijst de bewindsman naar de recente open sky met het buurland Guyana.“Deze regering zal nog intensieve­r aan de slag gaan om meer van dit soort samenwerki­ngen aan te gaan met andere landen.” Hij is zich ervan bewust dat COVID-19 de luchtvaart­industrie hard heeft getroffen. Innovatie en voortschri­jdend inzicht zijn leidend en bepalend, stelt Jubithana. “Deze veranderin­g, die COVID-19 heeft veroorzaak­t, vereist een andere instelling om te overleven in deze industrie. De oude manier van zakendoen dient plaats te maken voor assertieve en proactieve aanpak.”

Tot slot roept de beleidsmak­er het personeel op de COVID-19-regels in acht te nemen en de sociale controle op te voeren.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname