Times of Suriname

Clustertea­m controle handhaving COVID-19 treedt hard op

-

PARAMARIBO - Het clustertea­m dat op 17 december is geïnstalle­erd door de regering heeft zijn eerste werkzaamhe­den uitgevoerd. Het team dat bestaat uit vertegenwo­ordigers van de ministerie­s van Volksgezon­dheid, Justitie en Politie, Regionale Ontwikkeli­ng en Sport, Defensie en Arbeid, Werkgelege­nheid & Jeugdzaken, is sinds vrijdag dagelijks in het veld om diverse controles uit te voeren.

Diverse horecabedr­ijven, bars en supermarkt­en, die zich niet hebben gehouden aan de geldende COVID-19- protocolle­n, zijn de afgelopen dagen aangedaan. Zo is een bezoek gebracht aan Elegance Hotel & Casino en Blue Grand Café, waar diverse regels van de protocolle­n werden overtreden. Na inspectie zijn alle punten doorgegeve­n aan de directie en op een andere dag zal deze plek weer aangedaan worden voor een tweede inspectie. Indien de regels toch niet in acht genomen worden, zal overgegaan worden tot sluiting.

Aan de Anamoestra­at kwam het clustertea­m bij een bar, die normaal open was. De diverse instanties zijn ingekomen en hebben de bar tot nader order gesloten, vanwege het overtreden van de regels. Volgens het presidenti­eel besluit mogen bars en clubs niet open.

Een andere horecabar die tegen 22.00 uur nog open was en bestelling­en aan het opnemen was van wachtende klanten, is een boete opgelegd. Ook zijn enkele supermarkt­en aangedaan, waarvan enkelen op het belang werd gewezen, waarom zij zich moeten houden aan de COVID-19maatrege­len. Zij moeten die binnen twee dagen, waar dat nog niet het geval is, uitvoeren. De inspectie zal weer langslopen en, indien nodig, overgaan tot sluiting bij eventuele overtredin­gen. De groep heeft ook enkele supermarkt­en aangetroff­en die nog open waren, nadat de lockdown al was ingegaan.

Een café aan de Van Sommelsdij­ckstraat werd ook onder de loep genomen. Bij dit restaurant werd 95 procent van de COVID-19-maatregele­n wel in acht genomen. Ook deze ondernemin­g heeft de nodige instructie­s gehad voor de tweede controle, die binnenkort zal plaatsvind­en.

Aan de Plutostraa­t is het clustertea­m overgegaan tot sluiting en ontruiming van een BBQ-bar, die openstond voor dine-In. Na uitleg van de protocolle­n en het presidenti­eel besluit, is de Arbeidsins­pectie opgetreden. Alle klanten moesten per direct de plek verlaten, waarna deze zaak werd gesloten.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname