Times of Suriname

Natuurkund­e practicum noodzakeli­jk op muloschole­n

-

PARAMARIBO - Hoewel natuurkund­e practicum noodzakeli­jk is op de muloschole­n, zien wij dat dit de laatste tijd om diverse redenen bijna is weggevaagd. Om de noodzaak van dit practicum te doen herleven, heeft de stichting Federatie Instelling­en Bijzonder Onderwijs Suriname (Fibos) in samenwerki­ng met de Unicef het initiatief genomen om de natuurkund­epraktijkl­okalen van muloschole­n van diverse denominati­es die bij haar aangeslote­n zijn, in te richten.

De afgelopen periode is er hard gewerkt om deze praktijklo­kalen van de IP Berkenveld­school, St. Paulusscho­ol en de St. Paschaliss­chool van het RKBO en de Imaam Abu Hanifa Muloschool van de SMA, op te knappen of opnieuw in te richten en van materiaal te voorzien. Deze scholen beschikten nog over een practicuml­okaal, waardoor de renovatie budgettair uitvoerbaa­r was. De practicuml­okalen zullen ook door leerlingen van omliggende Fibos-muloschole­n, EBGS en Sanatan Dharm, gebruikt worden.

Vrijdag is het gerenoveer­de natuurkund­elokaal van de Sint Paschaliss­chool aan de Kamperfoel­iestraat middels het verzorgen van een korte practicuml­es opgeleverd. Daarmee wordt ook het project tot inrichten van het natuurkund­e practicuml­okaal afgesloten.

Met de mogelijkhe­id tot natuurkund­e practicum zullen de leerlingen niet alleen meer plezier beleven in de lessen, maar ze zullen ook uitgedaagd worden om over te gaan tot het experiment­eren. Leerlingen bereiden zich met deze experiment­en van de aangeboden les voor, zodat zij middels het practicum, de theorie beter in relatie kunnen brengen met de leerstof die behandeld zal worden.

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname