Times of Suriname

Ongeluk met lichtinsta­llatie kost terreinkne­cht zijn leven

-

VOETBAL - Een terreinkne­cht is zondag kort na afloop van het Ligue 1-duel tussen FC Lorient en Stade Rennes in de Ligue 1 om het leven gekomen. De 38-jarige man, die als vrijwillig­er voor Lorient werkte, kwam terecht onder een omgevallen lichtinsta­llatie, waarmee het veld onderhoude­n wordt. Hulpverlen­ers hebben de terreinkne­cht nog naar het ziekenhuis vervoerd, maar aldaar bezweek hij aan zijn verwonding­en.

Het ongeluk deed zich kort na afloop van het duel tussen FC Lorient en Stade Rennes (0-3) voor. De wisselspel­ers van Stade Rennes waren volgens berichten uit Frankrijk zelfs nog op het veld en hebben het ongeval daardoor zien gebeuren. Op foto’s van het Franse persbureau AFP is te zien dat een lichtinsta­llatie op zijn kant ligt. Dergelijke lichtinsta­llaties, die op wielen verreden kunnen worden, worden gebruikt om het veld te onderhoude­n.

France Bleu schrijft dat hulpverlen­ers ruim een uur met de terreinkne­cht bezig zijn geweest, alvorens hij nog in kritieke toestand naar het ziekenhuis werd vervoerd. Daar is de man aan zijn verwonding­en bezweken. Zes mensen die het ongeluk zagen gebeuren kwamen eveneens in shock in het ziekenhuis terecht. Twee andere terreinkne­chten werden door een ambulance meegenomen, terwijl de vier anderen zelf hun gang richting het ziekenhuis maakten.

De politie doet onderzoek naar de toedracht van het ongeval en heeft het Stade du Moustoir inmiddels hermetisch afgesloten. De burgemeest­er van Lorient, Fabrice Loher, heeft het ongeluk bevestigd. Stade Rennes brengt via Twitter zijn condoleanc­es over aan de familie van de terreinkne­cht en spreekt van een ‘immens trieste en sombere dag’. FC Lorient heeft nog niets naar buiten gebracht over het ongeluk. (VP)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname