Times of Suriname

Presidents­kandidaat Barcelona woedend na onbestraft­e handsbal Ramos

-

VOETBAL - Real Madrid won zondagavon­d met 1-3 van Eibar, maar ondanks legio kansen kwam de ploeg van Zinedine Zidane in de slotfase nog met de schrik vrij, toen Sergio Ramos de bal in zijn eigen strafschop­gebied met de arm raakte. Er volgde geen penalty, tot woede van Toni Freixa.

Freixa, een van de kandidaten voor de aankomende presidents­verkiezing­en bij Barcelona, begrijpt niet waarom de VAR bij het moment niet ingreep. Op Twitter laat hij zijn frustratie de vrije loop. “Wat een schandaal! De VAR is een instrument geworden om bedrog te legalisere­n”, foetert Freixa.

Ook in de Spaanse kranten is er veel aandacht voor de onbestraft­e handsbal van Ramos, die de bal tegen zijn arm gekopt kreeg. Het Catalaanse SPORT moppert mee met Freixa: “Real won in Eibar met de zoveelste hulp van de VAR”, kopt het dagblad boven het wedstrijdv­erslag. Mundo Deportivo vraagt zich af waarom de VAR scheidsrec­hter José Luis Munuera Montero niet hielp. Voormalig scheidsrec­hter Andújar Oliver plaatst in gesprek met Marca ook zijn vraagteken­s. “Ramos beweegt zijn lichaam met de elleboog naar voren en raakt een bal die op weg was naar het doel. Eibar had hier een strafschop moeten krijgen”, stelt hij.

Zinedine Zidane kreeg na het laatste fluitsigna­al ook vragen over het discutabel­e moment. De coach van Real wilde er echter niet veel over kwijt. “De scheidsrec­hter is duidelijk geweest”, merkte Zidane op. “Hij is hier om de wedstrijd te leiden en ik wil me er verder niet mee bemoeien.” José Luis Mendilibar, de coach van Eibar, was meer uitgesprok­en: “Het maakt niet uit of er een VAR is of niet. Het probleem is dat scheidsrec­hters niet weten wanneer ze moeten fluiten”, bromde hij. Niet lang na de handsbal van Ramos, bij een 1-2 tussenstan­d, schoot Lucas Vázquez Real in veilige haven: 1-3. Real staat door deze zege in punten gelijk met koploper Atlético Madrid. (VP)

 ??  ?? Het moment waarop de kopbal van Muto de hand van Sergio Ramos (l) raakt in de beruchte zone. (Foto: AD)
Het moment waarop de kopbal van Muto de hand van Sergio Ramos (l) raakt in de beruchte zone. (Foto: AD)

Newspapers in Dutch

Newspapers from Suriname